Što sa sobom ako pada kiša?

26_03_2008
Što sa sobom ako pada kiša?

Dokumentarni<strong> film </strong><em>Što sa sobom preko dana</em> zatvorska je priča kakvu nikada niste vidjeli niti će se ikada više snimiti. Splitska premijera održat će se danas, 26. ožujka u 20:30 u kinu Broadway Brodarica. Za svaku projekciju, pa čak i za premijeru poklanjamo 2x2 ulaznice…

Kako smo i najavili, dugometražni dokumentarani film Ivone Juke Što sa sobom preko dana u produkciji 4FILMa, krenuo je u kino distribuciju. Dokumentarac prati trojicu zatvorenika kaznionice u Lepoglavi - Tulju, Makija i Zaneta u njihovim dnevnim zatvorskim ritualima, ali i za vrijeme pripreme kazališne predstave po Shakespeareovim motivima. Iako osuđeni na duge zatvorske kazne za ubojstva i pljačku, upoznat ćemo i njihovu senzitivniju stranu.


Zatvorska priča kakvu nikada niste vidjeli niti će se ikada više snimiti
Maki pokušava prikazati svoj život na samoironičan način, njegova životna priča obiluje anegdotama, a čini se da je našao puninu i smisao života u religiji. Tuljo se s velikim žarom prisjeća i opisuje pljačke koje je radio. Za njega je život pljačkaša idealan, jer je ispunjen adrenalinom i akcijom, a užasno se boji sive svakodnevnice. Međutim, kako je zbog takvog života drugi put u zatvoru, počinje se pitati koliko to ima smisla. Zane pijucka kavu s Indyjem koji neprestano udiše ljepilo, a kroz njihov razgovor doznajemo da je Zane kao dijete bio zlostavljan, bježao od kuće i od jedanaeste godine boravio u popravnim domovima. Također doznajemo da je ubio ljubavnika svoje djevojke, no on ispočetka ne želi pričati o tome...

Trailer filma  Što sa sobom preko dana

Ovo su vjerojatno posljednji kadrovi nastali iza zidina bilo koje hrvatske kaznionice jer je nedavno stupio na snagu zakon koji zabranjuje snimanje zatvorenika. I do sada je snimanje bilo obično zabranjeno, osim u posebnim slučajevima u strogo kontroliranim uvjetima. Za potrebe snimanja filmska ekipa je čak i spavala u krugu zatvora.

Splitska premijera održat će se danas, 26. ožujka u 20:30 u kinu Broadway Brodarica. Za svaku projekciju, pa čak i za premijeru split.com.hr poklanja 2x2 ulaznice… Samo budite brzi i pošaljite mail s terminom projekcije i brojem svog mobitela na [email protected] pa vam se mi javimo ako ste dobitnici. Samo ne zaboravite ponit kišobran jer vidite da je ovo vrime ludo, al' ne dajte da vas kiša zarobi u četiri zida doma svoga  ;)

www.stosasobom.com