Znaš li znakovni jezik?

25_03_2008
Znaš li znakovni jezik?

Kroz naredna tri mjeseca u Info zoni će se održavati besplatni <strong>tečaj </strong>hrvatskog znakovnog jezika u organizaciji udruge <em>Dodir</em> koja već deset godina održava slične edukacije. Tečaj će se održavati ponedjeljkom i petkom u 19 sati, počevši sa 7. travnjem.

Kroz naredna tri mjeseca u Info zoni će se održavati besplatni tečaj hrvatskog znakovnog jezika u organizaciji udruge Dodir koja već deset godina održava slične edukacije. Tečaj će se održavati ponedjeljkom i petkom u 19 sati, počevši sa 7. travnjem i zaključno s 30. lipnjem ove godine.

Gluhoslijepim osobama nije potreban samo posrednik u komunikaciji, već im treba podrška i u kretanju i snalaženju u situacijama za koje osobe s dobrim sluhom ni ne sanjaju da bi im mogle biti problematične. Trenutno u Splitu i cijeloj županiji nedostaje ljudi koji vladaju hrvatskim znakovnim jezikom u dovoljnoj mjeri da bi gluhoslijepima mogli pružati potrebnu podršku, a ovaj tečaj je tek početna faza doškolovanja za poslove intervenora i prevoditelja.


Info zona opet zona znanja
Polaznici tečaja hrvatskog znakovnog jezika jedino moraju kupiti udžbenik prema kojem uče, a uz koji idu i dva DVD-a na kojima su snimljeni primjeri konverzacija, zadaci, kao i popisi znakova, koji idu uz svaku lekciju. Tečajeve drže izvorni govornici hrvatskog znakovnog jezika, dodatno obučeni za instruktore dotičnoga jezika.

Prijave polaznika i informacije na mobitel 091 887 08 82 (Boženka Čuljak ) ili u petak 4. travnja u prostoru Info zonu, od 19 do 20:30.

www.dodir.hr