Spli'ski azilanti

21_03_2008
Spli'ski azilanti

<em>Azil</em><strong> </strong>priprema prvi album koji će, nadamo se, biti na tragu istinskih korijena <strong>rock </strong>glazbe. Upravo je završeno snimanje njihovog singla <em>K vragu i ratovi</em> koji će narednih dana biti promoviran na lokalnim radio postajama. Do tada ga ekskluzivno polušajte ovdje...

Siguran sam da će se u bliskoj budućnosti dobar glas o ovom bendu itekako proširiti i ukorijeniti među splitskom, ali i hrvatskom publikom. Svojim autorskim stvarima pokušat će proći trnovit put do glazbenog vrha. Rock band Azil osnovan je 2004. godine s osnovnom idejom revitaliziranja i promoviranja rocka kao glazbenog pravca u današnjoj exspress - pop kulturi, kao i osebujnog stila života obilježenog slobodom, tolerancijom i neovisnošću. Kvaliteta glazbenog izričaja i predanost svevremenskim rock korijenima kredo je njihova djelovanja, a ljubav prema glazbi nit vodilja u daljnjem stvaralaštvu. U bendu ne sviraju ni Kurdi ni granični policajci - tumačenje imena benda treba tražiti u jednoj kavi na kojoj su na grčki preveli ključno mjesto svog stvaralaštva - atomsko sklonište.

Pet mladih rockerskih azilanata

Bend čini pet mladih i iznimno uspješnih momaka koji redovito pohađaju fakultete. Unatoč zgusnutom rasporedu vremena, stižu odvojiti i do nekoliko sati dnevno za svoju najjaču ljubav – glazbu. Ovih pet članova benda raspoređeni su u glazbenom smislu u slijedećem sastavu: Damir Bavčević – vokal, Miro Morović – gitara, Jure Kalajžić (Kali) – bubnjevi, Srđan Mitrović (Srki) – bass gitara, te Nikola Celić (Cela) – klavijature.

U pripremi je prvi album

Azil priprema prvi album koji će, nadamo se, biti na tragu istinskih korijena rock glazbe, onoga što hrvatskoj sceni danas istinski nedostaje. Upravo je završeno snimanje njihovog singla K vragu i ratovi koji će narednih dana biti promoviran na lokalnim radio postajama i ne sumnjamo da će probiti barijeru i postati omiljen među publikom. Do tada ga ekskluzivno polušajte ovdje :) Na repertoaru banda Azil naći ćete stare dobre stvari koje će vas vratiti u zlatne godine domaćeg rocka poput pjesama Indexa, Bijelog dugmeta, Divljih jagoda, Parnog Valjka, Prljavog kazališta, ali i stvari bandova koji su danas u temeljima rocka poput Queena, Deep Purplea, Dire Straitsa ...

Nakon O'Hare ponovno splitski nastup u Master'su

Band je do sada nastupao u O'Hari, klubu Play u Sinju te na Danima Drvenika. No, najvažnije je najaviti nadolazeći nastup u Master'su , u petak 28.ožujka, koji će biti njihov  najzapaženiji nastup do sada i gdje bi se mogao okupiti popriličan broj poklonika pop i rock glazbe. No, i ako propustite taj nastup, 19. travnja su na Obojenoj, a u međuvremenu i u zagrebačkim klubovima Sax i Saloon. Ako ste željni dobre rock glazbe, kvalitetne svirke i naravno zabave, onda na listu svojih glazbenih prioriteta svakako stavite band Azil i ne propustite jedan od nadolazećih koncerata,.

napisao/foto: Frenk