Znanje u smeću

07_03_2008
Znanje u smeću

Samo desetak metara od velebnog zdanja nove Sveučilišne knjižnice i uz sam put koji vodi prema moderno dograđenoj zgradi FESBa raste šikara <strong>pretrpana</strong> raznoraznim otpadom. Prošlo je više od tjedan dana od poziva Čistoći, a smeće se i dalje gomila....

Samo desetak metara od velebnog zdanja nove Sveučilišne knjižnice i uz sam put koji vodi prema moderno dograđenoj zgradi FESBa raste šikara pretrpana raznoraznim otpadom. Enormna količina tetrapaka sokova iz menze, kondoma, kesa, dasaka, kišobrana, pa čak i jedna pećnica, iz dana u dan bulje u tisuće studenata koji onuda prolaze.


Reprezentativne zgrade u sramotnom okolišu
Autor ovog teksta je kroz nekoliko dana zvao operativnu službu Čistoće (323-740). Nakon par "zauzeća" i nekoliko "nejavljanja", javio se jedan pristojan čovjek koji je saznavši za problem i lokaciju, obećao poslati tim ljudi koji će riješiti problem ako budu u mogućnosti. Prošlo je više od tjedan dana, a smeće se i dalje gomila. Treba li možda posebno obučen tim, posebna dozvola Grada ili rebalans gradskog proračuna za pokupiti hrpu smeća uz put?


Ni nakon dojave Čistoći nema tko očisitit
Bilo bi sramotno za Čistoću da studenti moraju zasukati rukave, uzeti crne vreće, navući rukavice i vrijeme za učenje uložiti na obavljanje tuđeg posla. Dokad ćemo imati znanje u smeću?

napisao/foto: Ballota