Laboratorij slave

06_03_2008
Laboratorij slave

British Council u Hrvatskoj, u suradnji s Festivalom znanosti organizira Laboratorij slave, natjecanje u kratkom i zanimljivom izlaganju znanstvenih tema. Pobjednik natjecanja bit će onaj koji znanost predstavi na uzbudljiv i fascinantan način.

British Council u Hrvatskoj, u suradnji s Festivalom znanosti organizira Laboratorij slave, natjecanje u kratkom i zanimljivom izlaganju znanstvenih tema.
Natjecanje je namijenjeno mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih fakulteta, medicine i tehnologije, a cilj mu je potaknuti znanstvenike na što otvoreniju i jasniju komunikaciju o znanosti, popularizirati znanost, te međusobno povezati mlade hrvatske popularizatore znanosti s njihovim kolegama u regiji i Velikoj Britaniji.

Natjecanje će se provoditi kroz tri kvalifikacijska natjecanja u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a završno natjecanje održat će se u Zagrebu, 25. travnja, u sklopu Festivala znanosti. Natjecanje u Splitu održat će se u petak, 14. ožujka u 17h, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2.


Kriteriji prema kojima će se natjecatelji ocjenjivati su: sadržaj, jasnoća i karizma. Sadržaj bi trebao biti adekvatno odabran i znanstveno točan. Ako o temi koja se iznosi postoji među znanstvenicima određena polemika ili dvojba, prezentacija bi se trebala i na to osvrnuti.

Prijave traju do samog dana natjecanja, a više o propozicijama natjecanja i prijavu možete pogledati na webu.

www.britishcouncil.org/croatia
www.festivalznanosti.hr