Drama na jugu

04_03_2008
Drama na jugu

Iza nas je još jedna županijska smotra LiDraNa. Iz svakog pokreta mladih <strong>glumaca</strong> izvirala je ljubav prema tome što rade i neizmjeran uloženi trud. Mladi su još jednom pokazali kako i naša županija ima itekako što za ponuditi i čime se pohvaliti.

Iza nas je još jedna županijska smotra LiDraNa održana 03.03. u Lori. U dramskom dijelu natjecanja trud mladih glumaca i njihovih mentora uložen tokom godine na pozornici je bio gotovo opipljiv. I ove godine repertoar je bio raznolik.


Predstavu Bitange i princeze u izvedbi mladih Makaranki  žiri nije baš s oduševljenjem prihvatio s preporukom da mladi ponude nešto novo i manje komercijalno. San Ivanjske noći uvijek dobre Prve gimnazije, Ferićev Anđeo u ofsajdu kojeg su na sceni oživjeli prošlogodišnji pobjednici učenici Druge gimnazije - bile su također neke od izvanrednih predstava na ovogodišnjoj županijskoj smotri. Kroz Idiota od Dostojevskog dostojno se predstavio mladi glumac  Umjetničke škole tako da ga se ni sam Dostojevski ne bi zasramio, dok je urnebesni Ionescov vatrogasac iz Ćelave pjevačice na žalost ipak malo podbacio u odnosu na gradsku smotru. Mračni Kamov uspio je osvojiti simpatije i publike i žirija kao i konkurenciju s pozornice.


Nije nedostajalo smijeha kao ni izvedbi koje su istinski dirale i zaustavljale disanje čitave publike. Iz svakog pokreta mladih glumaca izvirala je ljubav prema tome što rade i neizmjeran uloženi trud. Iako su neki prošli bolje od drugih, pohvalu treba odati svima.


Neosporno je kako se tu našlo materijala i glumaca dostojnih i nekih velikih kazališta i profesionalnih predstava. Mladi su još jednom pokazali kako i naša županija ima itekako što za ponuditi i čime se pohvaliti. Sada im možemo samo zaželiti sreću u Dubrovniku. Sretno!

napisala/foto: Nina