Kad tata pegla

02_03_2008
Kad tata pegla

Svi ljubitelji planetarno popularnog techno zvuka konačno su došli na svoje. Neizvjesnost je rasla iz minute u minutu da bi se 2 sata iza ponoći <strong>Derrick </strong>lagano došetao do pulta, pozdravljajući oduševljenu publiku i postavio svoju opremu...

Svi ljubitelji planetarno popularnog techno zvuka konačno su došli na svoje - dugo očekivani i najpoželjniji gost svjetskih klubova bio je 45-godišnji Amerikanac Derrick May. U sklopu već uigranog i dobro provjerenog ciklusa partya Groove is in the heart čiji je inicijator Pero FullHouse u Splitu su gostovali brojni svjetski poznati DJ-evi, pa je tako konačno došao i red na Derricka.

On je jedan od trojice najinovativnijih ljudi koji su dali svoj obol techno pokretu i uspješno kombinirali elektronsku plesnu glazbu, te eksperimentirajući stvorili sasvim novi oblik i ime. Čitava priča zahuktala se još davnih 80-ih godina prošlog stoljeća u Detroitu gdje je Derrick blisko surađivao sa Kevinom Saundersom i Juanom Atkinsom, a zajedničkim snagama efektno su promijenili glazbeni svijet i ušli u novu dimenziju, te su zbog svoje inovativnosti izuzetno cijenjeni u svijetu i na svakom koraku su pod povećalom svekolike javnosti.

Najluđi partyji nikada ne počinju ni ne završavaju rano

Prava gužva oko ulaznica sinoć je zavladala tek pola sata poslije ponoći jer je tradicija da najluđi patryji nikada ne počinju, ali i ne završavaju, rano. Partijaneri su poznati po svom cjelonoćnom tulumarenju, izvrsnom plesnom talentu i gotovo uvijek se vraćaju svojim kućama sa izlaskom sunca.

Zagrijavanje je predvodio PeroFH uz jedan od svojih boljih nastupa

Zagrijavanje je predvodio PeroFH i na opće oduševljenje publike prikazao jedan od svojih boljih nastupa. Neumorno je miksao, tek brzinski se osvježavajući nekim od osvježavajućih napitaka. I tako je neizvjesnost rasla iz minute u minutu da bi se 2 sata iza ponoći Derrick lagano došetao do pulta, pozdravljajući oduševljenu publiku i postavio svoju opremu. Pero mu je prepustio mjesto za pultom i tada su počeli odjekivati zvuci pravoga techna, a moćni bassovi zagospodarili su plesnim podijem, te je party potrajao do sitnih sati.

Tata tehno zvuka

I ovoga puta Masters je bio premalen da primi brojne fanove željne ludog tulumarenja, ali je ipak sve bilo na visini zadatka, kako i dolikuje kada u klub stignu neke od svjetski poznatih glazbenika. Light show i svi efekti funkcionirali su odlično, a za divno čudo ovoga puta nije bilo prevruće i konačno se moglo disati jer je čini se ventilacija učinila svoje. Nadamo se kako ćemo i dalje ugošćavati svjetski poznate DJ-eve i postati jednim od centara klubske scene. Slijedeća poslastica Splićane očekuje 23.ožujka, na Uskršnjem partyju, također u Mastersu kada nam u goste stiže DJ Umek iz susjedne i (ne)prijateljske nam države Slovenije ;)

napisao: Frenk
foto: Toča