Proljetni golubovi

02_03_2008
Proljetni golubovi

Split je i jedan od kandidata u natjecanju za nagradu najbolje hortikulturno uređenog grada - Zlatni <strong>cvijet</strong> Europe. Proljetna sadnja lopovima dobro dođe za obnovu vlastitog vrta ili balkona, a ni golubovi ne skrivaju oduševljenje obnovljenim jelovnikom :)

Već tradicionalno u prvim mjesecima godine procvjetaju prva stabla i kod nekih izmame divljenje, kod drugih zabrinutost zbog globalnog zatopljenja ili rasprave o datumu završetka zime… a Parkovi i nasadi počnu stvarati gradske cvjetne oaze.
Jaglaci su obojali zimu u Zvonimirovoj

Iako je zima u par navrata pokazala zube, nije nam u potpunosti uskratila cvjetno šarenilo uz gradske prometnice. Sadnjom anemona u Gundulićevoj nagoviješten je skori dolazak proljeća, ali i početak šminkanja za Sv. Duju i intenzivnih priprema za Zlatni cvijet Europe.
Šarene anemone u Gundulićevoj

Osim što je domaćin završne svečanosti koja će okupiti predstavnike više od 300 gradova kandidata, Split je i jedan od kandidata u natjecanju za nagradu najbolje hortikulturno uređenog grada - Zlatni cvijet Europe.

Sreća da golubovi ne kradu sadnice, samo ćokaju :)

Proljetna sadnja lopovima dobro dođe za obnovu vlastitog vrta ili balkona, a ni golubovi ne skrivaju oduševljenje obnovljenim jelovnikom.
napisao/foto: Pile