Dite Splita užgalo 4000 svita

01_03_2008
Dite Splita užgalo 4000 svita

Svim prisutnima poručio je kako su oni jedini stup obrane između cajki, te kako njeguju pravu, lipu dalmatinsku pismu, a da bi to i dokazao otpočeo je taktove pjesme <em>Ne odustajem</em> koju je publika objeručke prihvatila. <strong>Gibo</strong> apsolutno nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Gibin posljedni veoma uspješan live album Acoustic:Electric publiku je osvojio istoga dana kad je pušten u prodaju i gotovo sve police CD-shopova ostale su opustošene nakon navale Gibinih brojnih vjernih fanova. Stoga, nije mu preostalo ništa drugo nego da pokrene megauspješnu koncertnu turneju koja je poharala velike gradove u Hrvatskoj poput Rijeke, Zagreba, Varaždina, Osijeka i Zadra, a sinoć imala urnebesni epilog u Splitu. No, ova turneja se bazira na manjim, intimnijim prostorima što daje još veću draž i postavlja nove izazove za glazbenike, ali i za publiku.


Dupkom ispunjena mala dvorana na Gripama
Trosatni glazbeno – scenski spektakl započeo je odličnom izvdebom Klape Iskon koja je dinamično otpjevala stari hit Projdi vilo, a onda je na užarenu pozornicu male dvorane na Gripama stupio on, najkompletniji pjevač hrvatske glazbene scene – Gibonni.
Uz publiku jedini stup obrane od cajki

Svim prisutnima poručio je kako su oni jedini stup obrane između cajki, te kako njeguju pravu, lipu dalmatinsku pismu, a da bi to i dokazao otpočeo je taktove pjesme Ne odustajem koju je publika objeručke prihvatila. U dvorani se natiskalo 4000 ljudi, a Gibo apsolutno nikoga nije ostavio ravnodušnim. Plesalo je i mlado i staro, sve generacije u publici su još jednom dokazale koliko vole Split, Gibu i njegove pjesme pune ljubavi i dobrote.

Urban je posolio zrak i razlio tintu

Čitavu večer gitaru je neumorono „prašio“ bivši član Parnog Valjka, Marijan Brkić - Brk koji je još jednom dokazao umijeće i nevjerojatnu lakoću sviranja gitare. Od gostiju koji su još uveličali ovaj izniman koncert moramo svakako istaknuti Damira Urbana koji je svojom uvijek inovativnom interpretacijom izveo Posljeni zrak i razlivena tinta , a vješto mu se pridružila i Rashida Bryant u pjesmi Mirakul, pjevačica iz Brooklyna koja je ovoga puta dostojno zamjenila već uhodanu Mayu Azucenu, te svojim vokalnim sposobnostima, ali i poznavanjem hrvatskog jezika oduševila Splićane.

Rashida Bryant u pjesmi Mirakul

Hitovi su se redali jedan za drugim, a dvorana je neprestano odzvanjala riječima pjesama poput Svi moji punti kad se zbroje, Sve ću preživit, Tempera, U ljubav vjere nemam, da bi totalna euforija zavladala kad je Gibo otišao među publiku i prošetao se gotovo cijelom dvoranom, dokazavši još jedanput kako je on čovjek iz naroda koji voli ljude, a upravo zato i on je u srcima mnogih. Svjetla reflektora potpuno su nestala, a svi svijetleći rekviziti podignuti su u zrak kad je krenula pjesma s kojom je Gibo pokorio glazbeni svijet – Zlatne godine i započeo svoj uspon. Ovoga puta nije bilo karizmatičnog Gorana Bare, no pjesma Anđeo u tebi zvučala je jednako uvjerljivo jer ju je nosila nevjerojatna splitska publika.

 
Razgalio je srca brojnih posjetitelja, rijetkih sretnika
I tako je pomalo odmicao sat za satom da bi se koncert zatvorio klapskom izvedbom pjesme Dalmatino povišću pritrujena koju je publika znala od prve do zadnje riječi.

No, Split ne bi bio najluđi grad na svitu da ne pozove bilo kojeg izvođača na bis pa tako ni Gibo nije bio pošteđen, što je on s oduševljenjem prihvatio i dirljivo otpjevao Činim pravu stvar i Hodaj.
I doista učinio je nešto predivno, razgalio srca brojnih posjetitelja, rijetkih sretnika koji su uspjeli doći do svoje ulaznice za ovaj koncert. Na kraju se najiskrenije zahvalio publici koja ga je i stvorila, te izrazio želju za novim druženjem koje je zakazao već za dogodine.

album u galeriji

napisao/foto: Frenk