Što sa sobom preko dana u kinu

29_02_2008
Što sa sobom preko dana u kinu

Dugometražni dokumentarani film Ivone Juke <em>Što sa sobom preko dana</em> će sredinom ožujka krenuti u redovitu kino distribuciju. Dokumentarac prati trojicu <strong>zatvorenika </strong>kaznionice u Lepoglavi u njihovim dnevnim zatvorskim ritualima, ali i za vrijeme pripreme kazališne predstave.

Dugometražni dokumentarani film Ivone Juke Što sa sobom preko dana u produkciji 4FILMa, sredinom ožujka krenut će u redovitu kino distribuciju.  Dokumentarac prati trojicu zatvorenika kaznionice u Lepoglavi - Tulju, Makija i Zaneta u njihovim dnevnim zatvorskim ritualima, ali i za vrijeme pripreme kazališne predstave po Shakespeareovim motivima. Iako osuđeni na duge zatvorske kazne za ubojstva i pljačku, upoznat ćemo i njihovu senzitivniju stranu.


Dokumentarac otkriva motive zločina, ali i emocije zatvorenika
Redateljica kao rijetko tko do sad uspijeva zabilježiti motive koji su ih nagnali na zločine, ali i vješto pronalazi put do njihovih emocija, zbog čega ćemo ove ljude s ruba zakona vidjeti potpuno drugačijim očima. Ivona Juka renomirana je redateljica višestruko nagrađivana za svoje filmove kao što su Dobro došao kući brate, Plavi Pony i Razglednica iz Hrvatske – montaža.

Film je premijerno prikazan na goEast Film Festivalu u njemačkom Wiesbadenu gdje je osvojio nagradu za najbolji dokumentarac. Na Danima hrvatskog filma osvojio je Grand Prix za najbolji film, nagradu za najbolju montažu te nagradu Oktavijan za najbolji dokumentarac, a nagradama je pridruženo i Srce Sarajeva sa Sarajevo Film Festivala. Film je prikazan i na prestižnim svjetskim festivalima u Montrealu, Sao Paolu, Calcutti, Prizrenu, Motovunu i Ljubljani.