Poduzetništvo

27_02_2008
Poduzetništvo

Manje-više svaka banka u Hrvatskoj nudi kredite poduzetnicima svih kategorija, veličina (mali, srednji, veliki) i na sve moguće rokove otplate (kratkoročne, dugoročne). Od pomoći će ti biti i institucije koje mladim poduzetnicima nude druge oblike potpore i različiti poduzetnički inkubatori, te neki korisni linkovi…

"Poduzetništvo je spremnost pojedinca ili više partnera da uz određeno ulaganje kapirala i preuzimanje rizika zbog neizvjesnosti uđe u poslovni pothvat sa ciljem stvaranja profita. To je način gospodarskog djelovanja u kojem poduzetnik odlučuje što, kako i za koga stvoriti i na tržištu realizirazi ulazeći u poduzetnički pothvat na svoj trošak i rizik s ciljem stjecanja dobiti."

To je službena definicija, neslužbeno dodajemo kako je za bilo kakav oblik poduzetništva potrebno imati poprilično teorijskog znanja o tržišnim zakonima, samopouzdanje i dosta hrabrosti. Nije na odmet ni originalna ideja.

Manje-više svaka banka u Hrvatskoj nudi kredite poduzetnicima svih kategorija, veličina (mali, srednji, veliki) i na sve moguće rokove otplate (kratkoročne, dugoročne) - link na popis banaka koje imaju svoje poslovnice u Splitu. Od pomoći će ti biti i institucije koje mladim poduzetnicima nude druge oblike potpore i različiti poduzetnički inkubatori, te neki korisni linkovi…

HBOR - Hrvatska banka za obnovu i razvoj
Područni ured HBOR-a za Dalmaciju
voditeljica ureda: Mira Krneta
adresa: Matice hrvatske 31, 21 000 Split
tel: 021.430.732

Program kreditiranja poduzetnika početnika
 

CEPOS - Centar za poduzetništvo Split
Inkubator za malo poduzetništvo
Cepos djeluje kao Info-centar na području Grada Splita, te svakodnevno pruža besplatne konzultacijske i informativne usluge poduzetnicima iz svih područja poslovanja i služi im kao podrška u njihovom daljnjem razvoju. Od 2002. funkcionira i Ceposov poduzetnički inkubator, koji uz pomoć Grada vrlo dobro posluje, a mladi poduzetnici pronalaze svoje mjesto i ulogu u društvu.

Kralja Zvonimira 14
tel: 021.323.051
mail: [email protected]
web: http://isitecompany16.isite.com.hr/


Poduzetnički centar DOXTUS – Split
Poduzetnički centar i inkubator u Doxtusu djeluje po načelu One stop shop - sve na jednom mjestu: izobrazba, kredit, pomoć za početak, razvoj i krize, restrukturiranje, marketing, monitoring, mentorsko praćenje poduzetnika.

adresa: Ruđera Boškovića 7
tel: 021.312.294, 021.312.296
mail: [email protected]
web: www.doxtus.com.hr


Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o.
Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. danas pruža usluge svim subjektima u poslovanju hranom, od poljoprivrede do ugostiteljstva, od mjesta gdje hrana nastaje do mjesta potrošnje.

adresa: Hrvatskih iseljenika 30
tel: 021.485.461
mail: [email protected]
web: www.biotechnicon.hr



Poticajna regionalna institucija malog poduzetništva - PRIMA
INKUBATOR - SPLIT3
adresa: Ruđera Boškovića 21
tel: 021.453.590, 021.453.591
mail: [email protected]
web: http://www.malipoduzetnik-prima.hr



Razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije
adresa: Domovinskog rata 2
tel: 021.300.074, 021.300.085
mail: [email protected]

Korisni linkovi...

Poduzetnički portal poduzetnistvo.org koji uvelike olakšava snalaženje kroz poslovni svijet, mnoštvo informacija, adresa, objašnjenja…

Hrvatska gospodarska komora ima zadaću promicanja hrvatskog gospodarstva. BizNet je integrirani informacijski sustav HGK koji ima za cilj pružiti poslovne informacije i usluge te poticati razvoj elektroničkog poslovanja, ponajprije u svojstvu poslovnog servisa svojim članicama i svim korisnicima Interneta.

Aktualni programi kreditiranja Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske garancijske agencije za malo gospodarstvo (Hamag), Ministarstva turizma RH, Fonda za regionalni razvoj i Ministarstva znanosti i tehnologije RH.

Portal pokreni-posao.hr je virtualni help desk za sve oni koji već plove poduzetničkim vodama i za oni koji se tek spremaju na poduzetničku avanturu. Na portalu se nalazi mnoštvo korisnih informacija te forum za raspravu i razmjenu informacija.