Krediti za školovanje

27_02_2008
Krediti za školovanje

Studentski krediti namjenjeni su za troškove studiranja, a korisnici ovakvih kredita moraju biti redovni ili izvanredni studenti dodiplomskih ili poslijediplomskih studija u RH ili izvan nje. Rok korištenja kredita traje koliko i sam studij (maksimalno 5 god.), a oplata kredita je dvostruko duža.

Studentski krediti namjenjeni su za troškove studiranja, a korisnici ovakvih kredita moraju biti redovni ili izvanredni studenti dodiplomskih ili poslijediplomskih studija u RH ili izvan nje. Rok korištenja kredita traje koliko i sam studij (maksimalno 5 god.), a oplata kredita je dvostruko duža od preostalih godina kredita (do 10 god.). Od dokumentacije je potrebno samo godišnje obnavljati potvrdu o upisu u višu godinu, te o visini školarine.

Uputno je provjeriti da li se kredit za školovanje nalazi u ponudi banaka jer to je proizvod kao i svaki drugi te se može na tržište plasirati ili ga se s tržišta povući u bilo kojem trenutku. Popis banaka nalazi se u rubrici banke, a ispod su linkovi na stranice koje sadrže informacije o kreditima za školovanje.


SPLITSKA BANKA
upisnina
školarina

CREDO BANKA
školarina

HYPO ALPE ADRIA BANK
studentski kredit


VOLKSBANK
studentski kredit (EUR)
studentski kredit (CHF)

HPB
školarina i upisnina

CROATIA BANKA
krediti za školovanje