Youth in action - mladi u akciji

19_02_2008
Youth in action - mladi u akciji

U srijedu će u Info zoni gosti iz Agencije za društvene promjene predstaviti, prvenstveno udrugama mladih i za mlade, program <em>Youth in action - mladi u akciji</em>. Riječ je o programu EU kojim se financiraju projekti neformalnog obrazovanja, edukacije i aktivnosti mladih.

U srijedu, 20. veljače u 17 sati u Info zoni gosti iz Agencije za društvene promjene predstavit će, prvenstveno udrugama mladih i za mlade, program Youth in action - mladi u akciji. Riječ je o programu Europske unije kojim se financiraju projekti neformalnog obrazovanja, edukacije i aktivnosti mladih ljudi. Ukupan proračun Programa Mladi u Akciji do 2013. godine je 885 milijuna eura, a u 2007. godini jugoistočni dio starog kontinenta određen je kao prioritetni. Hrvatska, kao partnerska zemlja, može koristiti ovaj fond i prije formalnog pristupanja EU.

Organizator kampanje promocije za Hrvatsku želi tijekom kampanje uključiti mlade iz svih rubnih dijelova Hrvatske u tim pod nazivom 100 hrvatskih mladih u akciji s osnovnim ciljem razmjene znanja, iskustva i projekata.