Ma što je to LiDraNo?

18_02_2008
Ma što je to LiDraNo?

Među 900 sretnika po prvi put se našao i tako velik broj splitskih srednjoškolaca, a naši su novinari preokupirani mladim gotičarima na ulicama Splita, onim ekstravagantnima, i praćenjem sličnih uzbudljivih dogodovština. Zato 03.03. svi u Loru na županijsku <strong>smotru</strong> LiDraNa!

LiDraNo je smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola koja se održava svake godine. Početkom veljače LiDraNo počinje na gradskim razinama, u ožujku slijedi županijska smotra, da bi u travnju uslijedila državna koja se svake godine održava na različitim lokacijama Lijepe naše. Tako je lani Novigrad u Istri primio 900 mladih umjetničkih duša koje su tamo provele četiri dana u druženju, različitim radionicama, prezentacijama onoga zbog čega su tu i došli i sličnim aktivnostima. Među 900 sretnika po prvi put se našao i tako velik broj splitskih srednjoškolaca: njih 10 iz Dramske Družine Druge, troje prvogimnazijalaca, te jedna učenica 3. gimnazije.


Na prošlogodišnjoj državnoj smotri čak 14 splitskih srednjoškolaca
No da ne bi sve bilo tako sjajno, postoji i problem kao kod svega u ovom gradu. Dok je uspjeh natjecatelja iz drugih gradova i županija bio popraćen kakvom-takvom medijskom pozornošću, naši sugrađani nisu bili te sreće. Očito nisu dovoljno zanimljivi kako bi zaslužili par redaka i minuta u lokalnim medijma. A i kako bi kad su naši novinari preokupirani mladim gotičarima na ulicama Splita, onim ekstravagantnima, i praćenjem sličnih uzbudljivih dogodovština.


Mlade umjetničke duše u sjeni ekstravagantnih
Sramota je da se takvo nešto događa, pa evo upozorenja: 03.03. svi u Loru na županijsku smotru LiDraNa. Zagarantirana doza smijeha, ostavljanja bez daha i izlazak iz Lore s osmijehom na licu.

napisala/foto: nina