Live blues sol

15_02_2008
Live blues sol

Večeras petak, jedan od onih običnih, ako ih se ne napravi neobičnim. Besplatan ulaz na koncert <em>Harpoon boogie blues banda</em>: popravni iz Valentinovog, potraga za novim blueserskim romantičnim srcima i prilika da budeš dio live <strong>albuma</strong> koji će se snimati u Obojenoj.

Večeras petak, jedan od onih običnih, ako ih se ne napravi neobičnim. Besplatan ulaz na koncert Harpoon boogie blues banda: popravni iz Valentinovog, potraga za novim blueserskim romantičnim srcima i prilika da budeš dio live albuma koji će se snimati u Obojenoj.

Band sa najdužim imenom koje smo upisivali u kalendar događanja pa ih volimo skratiti na Harpoon BBB :) Iako bi neki nakon skraćivanja možda promislili na zagrebačku vezu, ispravno je ime tumačiti u smjeru značenja riječi harp (harmonika, američki) i asocijacije na harpun što i u imenu daje morski prizvuk ovom bendu.


Blueseri s okusom soli
Povijest Harpoon boogie blues banda seže od proljeća 2006. od kada je promijenio nekoliko članova posade i imena broda, ali uvijek je plovio istim morima – morima bluesa. U ležernoj akustičnoj svirci Jadrana Vukasovića, osnivača Daleke obale, i Predraga Lovrinčevića, usnoharmonikaša nekoliko splitskih blues bendova, pridružio se i pijanist File Aljinović, a potom i basist Duje Čoko te mladi gitarist Vicko Franić. Akustik Three je do 2007. postao Akustik 5. Filin odlazak u Zagreb otvara novu stranicu, band poprima električnu formu i u potrazi je za bubnjarom. Po koži su tako tukli i Jadran Dučić (Black Cofee), Vladimir Marinić Patak (Otprilike ovako), Toni Silobrčić (Zrakomlat)… da bi se niz konačno zaustavio na Jošku Radiću, koji ponekad u bandu gostuje na svom drugom instrumentu, klarinetu.

Repertoar Harpoona se uglavnom bazira na starom bluesu i autorima kao što su Sonny Boy Williamson, Little Walter, Howlin' Wolf, J.L.Hooker te zvuku 60ih i 70ih, dakle obradama na način kao što su to radili blues bandovi poput Yardbirdsa, John Mayallovih, Bluesbreakersa, ranih Rolling Stonesa, Canned Heata, Fleetwood Maca i sličnih.

napisao: Pile