Novo: Filmovi s okusom mediterana

13_02_2008
Novo: Filmovi s okusom mediterana

Osim primamljivog repertoara - oko 15 naslova, među kojima i filmovi koji su pokupili mnoge nagrade na prošlogodišnjem Canneskom <strong>festivalu</strong>, <em>Festival mediteranskog filma Split</em> atraktivnim će činiti i lokacije na kojima će se puštati filmovi.

Splitska kulturna scena ove će godine biti ojačana još jednom manifestacijom – od 27. do 31. svibnja svi filmoljupci će se moći zakačiti na filmove u prvom izdanju Festivala mediteranskog filma Split. U glavnom programu festivala će se, prema riječima Alena Munitića, direktora festivala, naći oko 15 naslova, među kojima vrijedi izdvojiti Diving Bell and the Butterfly Juiana Schnabela i The Edge of Heaven Faith Akina, filmove koji su pokupili mnoge nagrade na prošlogodišnjem Canneskom festivalu.

Pressica Festivala mediteranskog filma Split

U sklopu Festivala također će se održati Okrugli stol na temu Mediterana, mediteranske kulture i položaju Splita u regiji, te Retrospektiva filmova s Mediterana u izboru Tanje Vrvilo, idejne začetnice zagrebačkog festivala Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma, te niz ostalih događanja.

Zakačite se na filmove koji su se i o Cannes očešali
Osim primamljivog repertoara, još jedan od atributa novoga festivala su atraktivne lokacije na kojima će se puštati filmovi – danju će posjetitelji moći sjesti na sjedalice s imenima svojih omiljenih glumaca u Kionoteci Zlatna vrata, a noćne će se projekcije održavati na nikada dovoljno afirmiranim Prokurativama.

napisala: KMaja