Maestralna bolnica

12_02_2008
Maestralna bolnica

Obnovljen je i Odjel fizikalne terapije, ali sestre još nisu skočile u bazen u toplesu :) <strong>Idilu</strong> tu i tamo poremeti činjenica da nedostaje neki uređaj za dijagnozu ili liječenje. Mito i veze dio su našeg života koji nas ne napušta niti kad smo bolesni.

Posljednji milijuni kuna prikupljeni u velikoj humanitarnoj akciji Centar od ljubavi pretaču se u kubike betona preuređene i dograđene zgrade Onkologije. U svibnju će s novom zgradom krenuti i nove akcije kojima će se građane potaknuti da nastave sudjelovati u stvaranju toplijih i humanijih dana života bolesnika.

Centar (se) od ljubavi gradi

Pred završetkom je i zgrada novog rodilišta. Ako Grad na vrijeme riješi probleme i izgradi pristupnu cestu, već ovog ljeta bebe će Split prvi put ugledati u puno ljepšem okruženju. Kad se otvori nova zgrada nestat će i dileme oko (ne)dovoljnog kapaciteta novog rodilišta u kojem bi kvalitetnijom uslugom trudnice trebale provoditi manje dana u krevetu.

Danas začeto, u novom rodilištu rođeno, ajmo, ajmo

Obojana pročelja, obnovljeni odjeli, zahodi, kuhinja… Obnovljen je Odjel fizikalne terapije, ali sestre još nisu skočile u bazen u toplesu :) Idilu tu i tamo poremeti činjenica da nedostaje neki uređaj za dijagnozu ili liječenje. Mito i veze dio su našeg života koji nas ne napušta niti kad smo bolesni, ni forumaši nisu zažmirili na tu činjenicu kad su još s nevjericom raspravljali hoće li dijete dobiti u novom ili starom rodilištu. Vidjet ćemo hoće li akcije USKOKa biti maestralne i koliko će duboko zadrijeti u hrvatsko zdravstvo. Treba biti optimističan – bez optimizma teško da i jedna terapija može pomoći ;)

napisao/foto: Pile