Mora od semafora

02_02_2008
Mora od semafora

Lijeva skretanja u Dubrovačkoj, od nedavno semafor na Ravnim njivama, još ove godine i u Vukovarskoj... No,&#160; <a href="http://split.com.hr/forum/index.php/topic,15375.0.html">forumaši</a> su kazali što misle o splitskim vozači(ca)ma i pješacima (ne o semaforima) započevši temu s linkom na <a target="_blank" href="http://prolazkrozcrveno.blog.hr/">blog</a> jednog splitskog lovca na <strong>ubojice</strong>.

Iako se još sa sigurnošću nije utvrdilo tko je krivac stradavanju dviju dvanaestogodišnjih djevojčica na križanju Poljičke i Velebitske ulice, nezgoda je ponovno aktualizirala pitanje nesigurnosti splitskh ulica.

Na početku jeseni uvođenjem posebnog lijevog skretanja smanjen je rizik nesreća na križanju Dubrovačke i Domovinskog rata. Nakon jesenskog asfaltiranja raskrižja i produženo lijevo skretanje pomaže vozačima u sigurnom skretanju iz Poljičke prema Zenti.


Ni novi semfor na Ravnim njivama ne znači sigurnost
Nedavno je, nakon (pre)dugog čekanja u rad pušten i semafor na Ravnim njivama, na raskrižju nakon mosta s Pujanki. Za ovu godinu je najavljeno i postavljanje semafora u Vukovarskoj, na izlazu sa Sućidra. No, i kad se tehnički potkuju sva opasna raskrižja i kvalitetno osvijetle svi pješački prijelazi, uvijek će ostati ljudski faktor.

Nevjerojatno!? - s bloga prolazkrozcrveno.blog.hr

Upravo zbog nemara i bahatosti vozača, a za sigurnost pješaka - sa nekoliko gradskih semafora uklonjene su dopunske strelice sa skretanje udesno. Što misle o splitskim vozači(ca)ma i pješacima kazali su i forumaši, započevši temu s linkom na blog jednog splitskog lovca na ubojice.

napisao: Pile