Plodna Lora

19_01_2008
Plodna Lora

Sve do sredine 90ih na zadnju stanicu 3ice iskrcavali su se samo sportaši, vojnici i škverani. Danas se završava poslovno-prodajni centar <em>Poljud 3</em>, <strong>gradi se</strong> sportska dvorana s poslovnim tornjem, Kerum priprema stambenu izgradnju, već se lijevaju temelji <em>Plodina</em>...

Sve do sredine 90ih na zadnju stanicu 3ice iskrcavali su se samo sportaši, vojnici i škverski radnici. Put Supavla, danas četverotračna gradska prometnica,  tada je bio slijepa ulica koja je završavala na blatnjavom parkiralištu škverana. Poslovni centar izgrađen na križanju sa Zrinsko-Frankopanskom nikako se nije uklapao u okruženje gradske periferije. Par stotina metara dalje, među neuglednim skladištima Kerum je počeo podizati svoje carstvo.


Novi pristup škveru zbog nove dvorane

Danas, desetak godina poslije, završava se poslovno-prodajni centar Poljud 3, gradi se sportska dvorana s poslovnim tornjem, Kerum priprema stambenu izgradnju na svom zemljištu, a u njegovom susjedstvu već se lijevaju temelji novog prodajnog centar – Plodine.


Temelji Plodina uz novogradnju Poljud 3

Već sutra će uz Put Supavla početi nicati stambene zgrade… Izgledalo je nerealno i kada smo u galeriju uplodali simulaciju budućeg centra Plodine, još svi ne vjeruju ni u dvoranu... Kao što smo izgradnjom prvog splitskog POSa, potom i Jokera, u svakodnevni govor unijeli naziv Brodarica, vjerojatno ćemo uskoro i Supaval i Sutrojicu prestati zvati Lorom ili Poljudom :)

napisao/foto: Pile