Hajduku Dvoransko prvenstvo

14_01_2008
Hajduku Dvoransko prvenstvo

Hajduk je na putu do trijumfa Dvoranskog prvenstva Hrvatske potukao Dinamo! U dramatičnoj utakmici nabijenoj strastima Splićani su u Ledenoj dvorani Doma sportova pobijedili favoriziranog Dinama 2:1.

Hajduk je poveo efektnim pogotkom kapetana Hrgovića već u 6. minuti. Dinamo je cijelim tijekom susreta nastojao dohvatiti rezultatski deficit. Međutim, u igri “modrih” očitovala se nemoć kroz nedostatak suptilnosti, ali i ozlijeđenog Sammira. Dinamove probleme iskoristio je u 21. minuti Rukavina, vješto je iz igre eliminirao povratnika Bišćana i povećao vodstvo splitske momčadi. Tenziju utakmice podigao je kazneni udarac za Dinamo (nakon sraza J. Buljata i Mandžukića). Na žalost, kočnice su popustile u posljednjim sekundama. Susret je završen scenama masovne tučnjave. Epilog - četvorica isključenih igrača: Gabrić i J. Buljat (Hajduk) te Mandžukić i Carlos (Dinamo).

Poništena kazna
Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević promptno je reagirao i telefonom donio odluku o suspenziji spomenutoga kvarteta.Nonsens je, međutim, što se glavni disciplinac nije uopće pojavio na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske.
- Bilo bi zgodno da je ovdje, ali srećom gledao je utakmicu na televiziji - pokušao je povjerenik Josip Brezni opravdati Vlajčevića.
No, nedugo nakon Vlajčevićeve telefonske odluke, dogodio se obrat. Na inicijativu predsjednika Udruženja prvoligaša Igora Štimca, iskorištena je “rupa” u pravilniku te je Upravni odbor obavio brzinske (također telefonske) konzultacije te preinačio odluku disciplinskoga suca, pa su sva četvorica delinkvenata pomilovana za finale (Hajdukovi igrači), odnosno za susret za treće mjesto (dinamovci).
Nakon “velike pobjede”, nad Dinamom trener Hajduka Robert Jarni nije se razbacivao jednako velikim riječima, tek je kratko konstatirao:
- Bilo je napeto i dramatično, na sreću, moji su igrači bili konkretniji od Dinamovih. “Modri” su na koncu malo izgubili živce, ali nije to bilo ništa strašno.
S druge strane, trener Dinamovih vratara Mario Jozić kao vinovnika incidenta prozvao je Dragu Gabrića.
- Sve je počelo nakon što je Gabrić udario Pokrivača - vikao je Jozić, dok mu je šef Branko Ivanković također upro prst u Gabrića jr., ali iz sasvim drugoga razloga.
- Gabrić se držao za ogradu, a moji su igrači tražili loptu, tako je došlo do incidenta - “otkrio” je Ivanković uzrok tučnjave po kojoj će se ovogodišnje Dvoransko prvenstvo još dugo pamtiti.
Slobodna Dalmacija, Mladen Bariša