‘Čistoća’ Buličiću 500 tisuća kuna

11_01_2008
‘Čistoća’ Buličiću 500 tisuća kuna

Konzul u Banjoj Luci financijski se osigurao prije smjene, stavivši u svoj ugovor o radu klauzulu po kojoj mu, u slučaju prijevremenog prekida radnog odnosa, pripada 250 tisuća kuna. S kamatama i PDV-om ta svota je u sedam godina narasla na 500 tisuća kuna.

Gradska komunalna tvrtka “Čistoća” morat će isplatiti bivšem direktoru Miroslavu Buličiću čak pola milijuna kuna otpremnine! Trenutačni hrvatski konzul u Banjoj Luci financijski se, podsjetimo, osigurao prije smjene iz direktorske fotelje stavivši u svoj ugovor o radu klauzulu po kojoj mu, u slučaju prijevremenog prekida radnog odnosa pripada 18 plaća, što je iznosilo nešto više od 250 tisuća kuna.
S kamatama i PDV-om ta svota je u sedam godina narasla na 500 tisuća kuna, potvrdio nam je predsjednik Nadzornog odbora “Čistoće” Silvano Bralić dodavši kako će o Buličićevu zahtjevu za isplatom razgovarati na sjednici NO-a, sazvanoj za 17. siječnja.
- Budući da bi isplata tolikog novca “Čistoću” poprilično oštetila, njegov ćemo zahtjev pokušati osporiti, no u tome vrlo vjerojatno nećemo uspjeti. Buličić se toliko dobro pravno pokrio i ima kvalitetan ugovor, ovjeren kod javnog bilježnika, tako da će nam sasvim sigurno ovrhom sjesti na račun. Podsjećam kako je u toj nemoralnoj raboti sudjelovao tadašnji predsjednik Nadzornog odbora “Čistoće” Vinko Bajrović iz SDP-a, koji je Buličiću potpisao spomenuti aneks ugovora. Takvi “čistunci” nas danas nazivaju profiterima - kaže Bralić.
Miroslav Buličić potvrdio nam je kako je “Čistoći” još prije mjesec dana uputio zahtjev za isplatom otpremnine. Podsjetimo kako je on na čelu ove komunalne tvrtke bio od 2000. do 2001. godine kad je, tadašnjim koalicijskim dogovorom između HSLS-a i SDP-a, postao prvo dogradonačelnik, a potom i gradonačelnik Splita. Iako je “zamrznuo” svoju funkciju na koju se trebao vratiti u kolovozu 2005. godine, smijenjen je, a na njegovo je mjesto došao Alen Ćurin, kojeg je u “Čistoću” dovela Lista Velog Mista.
Najzanimljivije u ovoj priči jest to što Buličić nema namjeru zadržati spomenuti novac već će ga darovati Kliničkom bolničkom centru “Split”! Na upit što ga je nagnalo na velikodušnu gestu, kratko odgovara kako “želi pomoći razvitku jake zdravstvene ustanove u našoj regiji”.
Slobodna Dalmacija, Linda Perić