Rubin u Domu

10_01_2008
Rubin u Domu

Udruga SOK organizira besplatno vikend predavanje iz Ruby programskog jezika. Ruby je jezik opće namjene, vrlo pogodan za rješavanje svih vrsta problema, a skupa sa Ruby on Railsima čini moćnu platformu čak i za vrlo ambiciozne web projekte.

Udruga za promicanje korištenja sustava otvorenog koda SOK u suradnji s Koalicijom udruga mladih i uz potporu grada Splita organizira besplatno vikend predavanje iz Ruby programskog jezika. Cilj predavanja je educirati polaznike za programiranje u Ruby programskom jeziku te iste okupiti i međusobno povezati, motivirati ih za međusobnu komunikaciju, razmjenu znanja i uključiti ih u proces samoedukacije i cijeloživotnog učenja.
Dolaskom nove generacije modernih i vrlo atraktivnih skriptnih programskih jezika programiranje je opet pristupačno hobistima i amaterima. Ruby je jezik opće namjene, vrlo pogodan za rješavanje svih vrsta problema, a skupa sa Ruby on Railsima čini moćnu platformu čak i za vrlo ambiciozne web projekte. Vidimo se u subotu 19. i nedjelju 20. siječnja u prostorijama Koalicije udruga mladih (Udruga SOK), Dom mladih, Savska b.b. od 10 do 15 sati.

Predavanje je zamišljeno kao uvodno objašnjavanje osnova programiranja u Ruby programskom jeziku, tako da je pogodno za početnike koji do sad nisu programirali ili su programirali u nekim drugim programskim jezicima. Koristit će se GNU/Linux operativni sustav - Ubuntu 7.10 distribucija. Zainteresirani polaznici mogu sa sobom ponjeti svoja prijenosna računala te na njima raditi.

Prijava za besplatno predavanje se vrši isključivo preko weba www.sok.hr.