Filmska škola KK Split

09_01_2008
Filmska škola KK Split

Već dugo godina Kino klub Split njeguje tradiciju organiziranja Filmske škole, a tako će biti i ove godine. Na kraju mjeseca počinje <strong>ciklus</strong> predavanja koja će trajati tri mjeseca. Predavači će biti poznata imena iz područja filma i videa.

Kino klub Split je udruga koja za cilj ima promicanje filmske kulture. Već dugo godina ovaj Klub njeguje tradiciju organiziranja Filmske škole, a tako će biti i ove godine. Na kraju mjeseca, 29. siječnja 2008., počinje ciklus predavanja koja će se održavati utorkom i četvrtkom od 20:15 do 22:00 i trajati tri mjeseca.


Predavači - poznata imena



Predavači će biti poznata imena iz područja filma i videa koja će zainteresirane polaznike upoznati sa temama:
  1. Filmska tehnika, predavač Ante Verzotti
  2. Video tehnika, predavač Ivica Bošnjak
  3. Povijest filma/scenarij, predavač Jurica Pavičić
  4. Teorija filma, predavač Joško Jerončić
  5. Eksperimentalni film i video, predavačica Sunčica Fradelić
  6. Računalna animacija, predavač Veljko Popović


Praksa nakon teorije



Nakon teoretskog dijela slijedi obuka u radu s kamerom i digitalnom montažom, a po završetku škole polaznici će se moći uključiti u rad Kino kluba Split, što znači koristiti opremu i prostor Kluba u izradi vlastitih filmova.



Spremni za samostalno djelovanje



Niz eminentnih autora s područja filmskog i video stvaralaštva svoja prva znanja su stekli baš u ovoj školi. Osnovni i glavni cilj Filmske škole Kino kluba Split jest proširenje obrazovanja o filmu i videu kod mladih, kao i osposobljavanje istih za eventualno samostalno kreativno djelovanje.

Cijena tečaja je 500 kuna.

Prijave u prostorijama Kluba (Dom mladih, Savska bb) svakim danom od 19:00 do 21:00 ili na telefon 021/542 425, mobitel 095/9103 599 i mail [email protected].