Mali balun uz Plavu kavu

27_12_2007
Mali balun uz Plavu kavu

U Velikoj dvorani ŠC Gripe pred oko 6000 gledatelja momčad Plave kave u finalu je svladala protivnike iz Master&#39;s Cluba rezultatom 4:3. Ovaj <strong>turnir </strong>koji traje već šestu godinu zaredom, dogodine bi mogao promijeniti mjesto odigravanja.

U Velikoj dvorani ŠC Gripe pred oko 6000 gledatelja momčad Plave kave u finalu je svladala protivnike iz Master's Cluba rezultatom 4:3 te se okitila prestižnim naslovom pobjednika ovog turnira humanitarnog karaktera. Sav prihod od turnira namijenjen je Centru Mir u Rudinama.

Momčad vođena Ivanom Pudarom svoj je pobjednički pohod započela pobjedom protiv izabranika Mladena Perice Strle iz Tropic Cluba Equador. Još uvijek brzonogi Zlatko Vujović doveo je Plavu kavu u vodstvo, da bi u drugom dijelu rezultat poravnao profesionalni malonogometaš s prebivalištem u SAD-u, Siniša Alebić. U samom finišu utakmice veliku pogrešku nekadašnjeg reprezentativca Tonča Gabrića smireno je iskoristio Nenad Pralija pogotkom za 2:1.


Gabrić je pogreškom otvorio vrata Plavoj kavi
Drugi polufinalni par su činili Vanilla Bar i Masters Club. U efikasnoj utakmici sa čak šest pogodaka pobjednika su odlučili kazneni udarci u kojima su redom Niko Kovač, Milan Rapaić i Robert Jarni osigurali plasman Mastersu u finale nakon regularnog dijela susreta koji je završio 3:3.

Program između polufinala i finala su popunile djevojke iz ŽNK Marjan, koje su pojedinim potezima oduševile sve prisutne i pripremile publiku za pravu malonogometnu poslasticu - završni sraz Plave kave i Mastersa.


Za Plavu kavu su nastupili: Pletikosa, Šuker, Asanović, Tudor...
Golovima Deana Računice i Drage Gabrića Pudarovi momci došli su do brzog vodstva od 2:0. Omiljeni ćelavac Igor Musa smanjuje rezultat, a na sveopće oduševljenje publike nekadašnje hajdučko srce Nenad Pralija zabio je prekrasan pogodak za lakši nastavak susreta, što se Plave kave tiče. Nekoliko minuta poslije Almir Turković dovodi utakmicu u neizvjesnost, međutim ubrzo Gabrić iz fantastičnog voleja rješava pitanje pobjednika. Počasni pogodak za Masters postigao je ponovno Turković iz lijepog solo prodora.

Za Plavu kavu su nastupili i Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Aljoša Asanović, Igor Tudor, Goran Vučević, Joško Španjić, Ante Miše, Zoran Kukoč, Juraj Grizelj, Dražen Burić, E.Milić, uz specijalne goste Dina Rađu, Domenika Sisgorea i Stanka Gojevića.


Trofeji za najbolje: Pralija, Truković, Pletikosa i Plava kava
Najboljim igračem proglašen je Nenad Pralija, najbolji strijelac s tri pogotka je Almir Turković, a titulu najboljeg vratara ponio je popularni Plete.


I ove godine pune Gripe, a sljedeće godine puna Lora?
Ovaj turnir koji traje već šestu godinu zaredom, dogodine bi mogao promijeniti mjesto odigravanja. Naime, u Lori se gradi višenamjenska sportska dvorana koja će svojim kapacitetom daleko nadmašiti postojeću Veliku dvoranu. Ipak, sigurni smo kako će turnir iz godine u godinu postajati sve popularniji, a da će time najviše do izražaja doći ljudska humanost, koja je na kraju krajeva i glavni razlog održavanja ovog turnira u spomen na tragično preminulog Dina Petrinovića.

Polufinale:
Tropic Club Equador – Plava kava 1:2
Vanilla Bar – Masters Club 3:3 (4:6).

Finale:
Masters Club – Plava kava 3:4

napisa/foto: Frenk