Sto bikera za Alena i Josipa

23_12_2007
Sto bikera za Alena i Josipa

Motoristi Splitsko-dalmatinske županije pokazali su jučer na Rivi humanitarnom akcijom “Malo mog srca za dječji osmijeh”, u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika Županije te Centrom za socijalnu skrb, da dvoje teško bolesne djece.

Motoristi Splitsko-dalmatinske županije pokazali su jučer na Rivi humanitarnom akcijom “Malo mog srca za dječji osmijeh”, u suradnji s Hrvatskom udrugom socijalnih radnika Županije te Centrom za socijalnu skrb, da dvoje teško bolesne djece, 13-mjesečni Alen i trogodišnji Josip, nisu sami.
Alen boluje od teške mišićne atrofije, dok mu je starijem bratu dijagnosticiran dijabetes tip 1, što znači da inzulin intravenozno mora primati i do četiri puta dnevno. Oko 90 bikera iz cijele županije okupilo se jučer na Rivi, kako bi vlastitim primjerom, a svaki je donirao po 50 kuna, potaknuli građane velikog srca da u ovo predblagdansko vrijeme pomognu dvojici dječačića.

Na kraju snaga
- Inicijativa je krenula od nas te smo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb pronašli malenog Alena i Josipa jer smo htjeli konkretno pomoći nekoj obitelji. Otac ovo dvoje djece je razvojačeni branitelj, žive u stanu koji dijele s još nekoliko obitelji, a njihova majka je danonoćno uz njihovo uzglavlje.
Oboje su na kraju i fizičkih i materijalnih snaga, pogotovo nakon što je malom Josipu dijagnosticirana bolest. Uopće nije bitno koliko će netko dati, jer svaki je prilog blagoslov - kaže Ante Mikelić Čarli, predsjednik Motokluba “Predatori” iz Kaštela, dodavši da su roditelji zamolili da se prezimena i fotografije djece ne objavljuju.
Motoristi su u proteklih 15 dana na adrese većih tvrtki poslali molbe za pomoć mališanima, a jučer su na Rivi dali mogućnost i građanima da prilozima koje su ubacivali u kutije pokažu dobrotu.
Predstavnici Udruge socijalnih radnika motoristima su pomogli u organizaciji i osigurali s Gradom prostor.
Slobodna Dalmacija, Nikolina Lulić