Splićanima 6000 porcija bakalara

25_12_2007
Splićanima 6000 porcija bakalara

Treću godinu zaredom Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Udruga Dalmatinski kuhar organiziraju humanitarnu manifestaciju "Splitu s ljubavlju", u kojoj se splitski restorani natječu u pripremanju najboljeg bakalara.

Treću godinu zaredom Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Udruga Dalmatinski kuhar organiziraju humanitarnu manifestaciju "Splitu s ljubavlju", u kojoj se splitski restorani natječu u pripremanju najboljeg bakalara, a estradnjaci u pripremanju fritula na licu mjesta.

Čak šest tisuća porcija bakalara u 12 sati podijeljeno je građanima na splitskim Prokurativama. Bakalar, skuhan u velikoj škverskoj "teći", dijelile su brojne poznate osobe.

Preko 300 kilogramna prvoklasnog bakalara, 500 kilograma krumpira, 50 kilograma luka, 100 litara maslinovog ulja te po petnaest kilograma češnjaka, soli, peršina i pirea od rajčica utrošeno je u pripremu još jednog u nizu splitskih božićnih bakalara.

Građane na Prokurativama zabavljaju Oliver, Hari, Zorica Kondža, Luka Nižetić, Goran Karan i brojne klape.

U hotelu Bellevue postavljena je i izložba bakalara, gdje je dvadesetak splitskih restorana izložilo svoja umijeća u pripremi bakalarskih delicija, koje će se nakon stručnog ocjenjivanja zajedno s gradskim i županijskim bakalarom podijeliti građanima.
Radio Dalmacija