Spirits in Stone

21_12_2007
Spirits in Stone

U kuli Palače postavljena je izložba Ivice Šegvića, javnosti poznatijeg kao autora i animatora <em>Nogala</em>. „Dok kipari, oštrim dliton i svojon imaginacijon, prirodni <strong>kamen</strong> pritvaradu opet u - kamen, samo se to onda zove kip, naš Ivica je alkemičar, on bilu kartu pritvara u - stinu.“

Od 17. prosinca, u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače, u prostoru Europskog pokreta, postavljena je izložba slika Ivice Šegvića. Šegvić je široj javnosti poznat kao animator i autor serije crtanih filmova Nogalo, a ovo je njegova prva samostalna izložba slika.


Sam naziv izložbe Duhovi u kamenu govori da je riječ o umješnosti da se naslikanom kamenu doda duša. Šegvić godinama istražuje i mijenja različite načine svog odnosa sa stijenom - dlijetom i olovkom, kistom i mišem kompjutera, pa tako stiže i do ove jedinstvene tehnike – slikanja kamenja. Iako nacrtano, postignutom trodimenzionalnošću te detaljima teksture, kamenje izgleda stvarno.

"On bilu kartu pretvara u - stinu"

„Dok kipari, oštrim dliton i svojon imaginacijon, prirodni kamen pritvaradu opet u - kamen, samo se to onda zove kip, skulptura, naš Ivica je alkemičar, on bilu kartu pritvara u - stinu.“
, kazao je Edo Šegvić komentirajući slike iz postava izložbe. Izložba je do kraja mjeseca otvorena svaki dan od 10 do 13 sati te od 17 do 20 sati.