Blagdani za metalce

20_12_2007
Blagdani za metalce

Svi koji nam na početku mjeseca nisu vjerovali, jučer su uvjereni. I službeno je potvrđeno, poklonici heavy metala u Hrvatskoj konačno će doći na svoje. Brojni fanovi nisu mogli ni zamisliti ljepši blagdanski poklon od službene najave koncerta <strong>Iron Maidena</strong> na Poljudu.

Svi koji nam na početku mjeseca nisu vjerovali, jučer su uvjereni. I službeno je potvrđeno, poklonici heavy metala u Hrvatskoj konačno će doći na svoje. Brojni fanovi nisu mogli ni zamisliti ljepši blagdanski poklon od najave ovog vrhunskog glazbeno – scenskog spektakla koji će zasigurno baciti na koljena mnogobrojne posjetitelje na ljeto sljedeće godine. Dugo očekivani podaci koje vjerni fanovi priželjkuju već godinama glase: 10. kolovoza 2008. godine, gradski stadion na Poljudu, najveća svjetska turneja – Somewhere back in time.


Čovjek iznimno snažne osobnosti, nekadašnji nogometaš i virtuoz bass gitare, Steve Harris održao je Maidene na okupu svih ovih godina, te godinama minulog rada zadržao iznimnu glazbenu kvalitetu i reputaciju. Harris je veoma optimističan i iznimno se raduje nastupu u Hrvatskoj: "Ovo će nam biti prvi posjet Splitu ikada i veoma smo uzbuđeni i sretni što dolazimo svirati turneju baš tamo. Posjetili smo Hrvatsku prijašnjih godina i to u nekoliko navrata, ali svaki put Zagreb, odnosno sjever vaše zemlje. Prvi put smo došli još davne 1986. godine, a posljednji za vrijeme trajanja turneje Give me Ed, prije 3 ili 4 godine. Zato će nam ovo biti kao da sviramo negdje novo, gdje nastupamo po prvi puta i to nas dodatno motivira, a nadam se da će na koncert doći i moji brojni prijatelji iz Zagreba, koji će odvojiti malo vremena za ovaj veliki spektakl."

Za organizirani dolazak svih Maiden fanova na Poljud pobrinut će se FIrMa, odnosno Hrvatski klub ljubitelja Iron Maiden koji je već izradio i shemu položaja pozornice, a organizirat će i brojne nagradne igre i propusnice kako bi došli što bliže svojim idolima i ostvarili maksimalni kontakt s njima.


Stadion je podijeljen na sektore, svi po 250kn

Sa obje strane pozornice bit će razglas pokriven dizajniranim platnom, te uska staza na koju lijevo ili desno povremeno istrči Bruce Dickisnon dok diže ljude i atmosferu, te tu i tamo koji član Maidena. Nakon završetka koncerta svi članovi se prošetaju lijevo ili desno baciti trzalice, palice, kože bubnja, te znojnice i sl. U sektoru pred binom privilegiju stajanja imat će fanovi koji u Hrvatsku dođu sa Bruce Airom, pobjednici raznih nagradnih igara... Iza njih, također u omeđenom prostoru na travnjaku bit će Cro fan club sektor u kojem će pravo boravka imati članovi službenog Iron Maiden fan cluba, fanovi koji organiziranim putovanjem putem FIrMe dođu na koncert, sudionici Iron Cupa, te ostali sretnici koji budu brzi i svoju ulaznicu kupe do 31.12. 2007. Za sve sektore cijena ulaznica je 250kn.


Nastavlja se splitski niz zvučnih glazbenih imena (foto: Zvina)
I ovoga puta za organizaciju nezaboravnog spektakla će se pobrinuti zagrebačka firma Lupa Promotion koja je u Split već dovela zvučna imena poput Roberta Planta, te Deep Purplea i ljudima priuštila uistinu prave glazbene poslastice koje će se još godinama prepričavati u gradu pod Marjanom.

Nadamo se kako će Maideni svojim oštrim i prepoznatljivim zvukom, neviđenom karizmom i neospornom glazbenom kvalitetom, te nenadmašnim kontakom s publikom, baciti u trans brojne sudionike ovog spektakla.

Nastavite s informiranjem na www.maidencroatia.com, koristit će vam jer su već jutros planule ulaznice u Dancing Bearu  ;) A i .portal ponovno traži fotografa i novinara koji će najviše zaslužiti press akreditaciju. Kako? Piši, slikaji... ;)
 
napisao: Frenk