Rivu nećemo vratiti kakva je bila

15_12_2007
Rivu nećemo vratiti kakva je bila

Uređenje rive bilo je oko 10 posto skuplje u odnosu prema ugovorenim radovima, što nije podatak koji bi nas trebao previše uznemiravati. Cijena je takva kakva je, ona je visoka, ali naša riva to zaslužuje – rekao je na sjednici Gradskog vijeća Splita gradonačelnik Ivan Kuret.

Uređenje rive bilo je oko 10 posto skuplje u odnosu prema ugovorenim radovima, što nije podatak koji bi nas trebao previše uznemiravati. Cijena je takva kakva je, ona je visoka, ali naša riva to zaslužuje – rekao je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita gradonačelnik Ivan Kuret odgovarajući na vijećničko pitanje Boška Knezovića (HDZ).

Priuli nije prodan

Ukupna vrijednost radova na rivi je 72 milijuna kuna bez PDV-a. Gradonačelnik je naglasio kako staru rivu sigurno neće vratiti.
– Nećemo po njoj bušiti rupe, nećemo je asfaltirati, nećemo po njoj hodati u mraku i umirati od straha hoće li za prvog nevremena pola rive otići u more.

Prihvaćamo primjedbe građana i nezadovoljstvo nekim elementima. O tome ćemo razgovarati, kao i o mjerama koje je potrebno provesti da bi se funkcioniranje štekata unaprijedilo. Ali ponavljam, projektom rive u cjelini smo iznimno zadovoljni i ponosimo se njome – rekao je Kuret. Što je Grad učinio prilikom prodaje zaštićenog kulturnog dobra, bedema Priuli, pitala je Vesna Perak Bone (SDP).

– Ako je netko i prodao bedem, ta procedura je ništavna i ne može se provesti. Stjecatelj se ne može uknjižiti jer prethodno nije proveden zakoniti postupak. Grad neće poduzeti ništa jer nema što poduzeti. Na temelju čega? Nije nastao nikakav valjan ugovor, bez obzira na to je li netko nešto potpisao – rekla je Slavica Radić, članica Poglavarstva zadužena za upravljanje imovinom.

Proračunska milijarda
Luka Podrug (Hu010CS) u pitanju je ustvrdio da u užem središtu grada kiosci Tiska i Slobodne Dalmacije nisu legalni. Zaključio je kako to poglavarima ne smeta jer im izlaze “lijepe slike” u novinama, a za predizborne kampanje prema njegovoj stranci gradsko komunalno redarstvo marljivo je provodilo zakon skidajući im nelegalne plakate.

Najvažnija točka jučerašnja sjednice splitskog Vijeća bio je proračun za 2008. godinu, koji prvi put u povijesti premašuje milijardu kuna. Prvih 10 točaka također je bilo povezano uz gradski proračun, odnosno programe javnih potreba.

Večernji list, Slavica Vuković