Novo ruho tehničkog znanja

12_12_2007
Novo ruho tehničkog znanja

Prije skoro točno dvije godine zgrada FESBa bila je okružena dizalicama ispod kojih su se lijevali prvi kubici betona za čak tri <strong>nove</strong> zgrade. Novi laboratorijii, predavaonice, svi prostori klimatizirani, sjenila za sunce koja se automatski prilagođavaju… I nova menza :)

Kako je duga izgledala priča o sveučilišnim novogradnjama kad je prije skoro točno dvije godine zgrada FESBa bila okružena dizalicama ispod kojih su se lijevali prvi kubici betona za čak tri nove zgrade. Nakon već zaboravljenog aneksa Ekonomskog fakulteta, prošli tjedan otvoren je i nastavak FESBa, a u veljači se planira otvoriti i nova Sveučilišna knjižnica.

Unutarnje dvorište još je prazno...

Iako je zgrada FESBa bila gotova još prije par mjeseci, čekalo se da izvođač ispravi i najmanje pogreške u izvedbi. Elektroničari su sretnici koji će se odvojiti od „ostatka“ FESBa te će jedini uživati u novim laboratorijima, predavaonicama, klimatiziranim prostorima, sjenilima za sunce koja se automatski prilagođavaju… Ma smilovat će se valjda koji put raspored predavanja i drugim smjerovima pa ih odvesti u raskoš.

...zato je nova menza krcata.

Još će neko vrijeme, dok se ne preseli sva oprema i profesori, lift voditi najčešće do devetog kata – do nove menze koju su forumaši već testirali. Morat ćemo se strpiti za ocjene novih predavaonica i užitka kusanja croasana iz menze na ogromnoj sunčanoj terasi devetog kata 8)

Desni klik, view image, save, print... pa križaj kako je gotovo :)

U susjedstvu slijedi izrastanje zgrada: Filozofskog fakulteta, Umjetničke akademije, Pravnog fakulteta, Rektorata, Studentskog centra, Studentskog doma...

napisao: Pile
foto: theworm