S pancirkom u Domu

04_12_2007
S pancirkom u Domu

Već po dolasku u dvoranu bilo je jasno, ovog puta nismo zakazali kao što je slučaj bio s koncertom Musea. Najveći neugodnjak dogodio se kada je <strong>50 Cent </strong>očekivao da će publika s njim u glas otpjevati hit njegova prijatelja Snoop-a.&#160;

Nije lako pisati o koncertu, koji je i prije početka predodređen da bude spektakularan, nevjerovatan, povijesan i za pamćenje. A upravo je sinoćnje gostovanje 50 Centa u Zagrebu već tjednima nosilo upravo ovakav predznak. Jer iako više nije na vrhuncu svoje slave, 50-i i dalje prodaje gomilu albuma i rasprodaje dvorane diljem svijeta, pa ga je bila prava povlastica u sklopu njegove treće globalne turneje ugostiti i u Hrvatskoj.

Publika ovog puta nije zakazala brojnošću

Već po dolasku u dvoranu Doma sportova bilo je jasno, ovog puta nismo zakazali kao što je slučaj bio s koncertom Musea (kada se skupilo tek 2-3 tisuće ljudi), 50 Cent je bio magnet za obožavatelje ne samo iz Zagreba, već i iz Dalmacije, Slavonije, Istre, ali i Mađarske i Slovenije. Prvi aplauz zaradila je Jasna Zlokić aka J.Zlo sa svojom novokomponiranom Skitnicom, koju je Nered u svrhu promocije koncerta zajedno s pjevačicom izvukao iz kakve prašnjave ladice. Nema što, odličan marketinški potez! (kako smo se mi u to vrijeme još zagrijavali za šankom, snimku možete pogledati tu).

Nestašan, ali u minutu točan

Točno u 21 sat, u maniri pravog štrebera koji ne kasni, na nekoliko video ekrana animacije su najavile dugoočekivanu svirku. Na staru What up Gangsta, nastavile su se Ayo Technology i Follow My Lead s novog albuma Curtis. Sve je bilo tu, široka odjeća, debele zlatne lančine s dijamantima i pancirka pa je, iako se radilo o velikoj dvorani za 10 tisuća ljudi, svirka podsjećala na žestoku gažu u nekakom crnačkom underground klubu. Cure i momke koji su se u Dom sportova preselili s Jaruna i Zrča najviše su obradovali veliki hitovi, P.I.M.P., Window shopper, Just a lil bit i dakako Candy Shop. Pravi urnebes. U pauzama dok se 50cent presvlačio u garderobi (i valjda ispijao koju bocu od 300 naručenih Don Perignona) pozornicom su suvereno zavladali reperi iz G-Unita.

Široka odjeća, debele zlatne lančine s dijamantima i pancirka

Najveći neugodnjak dogodio se kada je 50-i očekivao da će publika s njim u glas otpjevati hit njegova prijatelja Snoop-a. Tišina koju je dobio zauzvrat, komentirao je riječima: „Pa vi stvarno ne znate ovu pjesmu? Ozbiljno?“. Curtis se zbilja trudio natjerati na suradnju i dio promatrača u publici, a kada to nije u potpunosti uspio ni mega hitom In the club nakon samo sat i 15 minuta povukao se s pozornice. I ne treba mu zamjeriti, on se svojski trudio napraviti tulum, no ovdašnja publika koja dovoljno ne poznaje njegov repertoar nije ni zaslužila dužu svirku.

Uspoređujući ovaj koncert s onim dvosatnim Snoop Dogga na ovogodišnjem EXIT-u, ipak bi moj glas otišao za „hip-hop žurku na Petrovaradinu“ – veselije, opuštenije i s više ruku u zraku.


Glas ipak za koncert Snoop Dogga na EXITu

No, usprkos tomu, za 50 centa je vrijedilo platiti svih 6000 centa :). Hoćemo još.

napisao: Cole
foto: Marin L.