Niče pored ceste

29_11_2007
Niče pored ceste

Osim novih stabala uz splitske kolnike počeli su nicati i novi stupići koji bi trebali olakšati suživot pješaka i automobila. Nažalost, i stupići i betonske bubamare, kao i stabla i pješaci osuđeni su na sudjelovanje u <strong>ratu</strong> za parkirna mjesta kojih je u gradu sve manje, baš kao i stabala...

Posljednjih godina gradski drvoredi su uglavnom obnovljeni i održavani, no ukupan omjer posječenih i zasađenih stabala u gradu sigurno nije na strani zasađenih. Nažalost, posljednje dvije veće novoizgrađene splitske ulice nemaju zasađene drvorede.

Ne sade se novi drvoredi, ali se održavaju i nadopunjuju stari

Prije nekoliko godina izgrađen Put Supavla samo je još jedna asfaltna glista, a prije par mjeseci otvorena Lovrinačka ulica, iako opremljena čak i plinovodom, dobila je samo malo zelenila pokraj pločnika. To je razlog više da raduje zasađeni nastavak drvoreda u Dubrovačkoj ulici. Devet stabala pelegrinki uspješno odolijeva suživotu s automobilima.


Koliko bi se za nove stupiće dobilo na otkupu metala?

Osim novih stabala uz splitske kolnike počeli su nicati i novi stupići koji bi trebali olakšati suživot pješaka i automobila. Hoće li novi stupići biti otporniji na naguravanja s automobilima ili ih samo krasi raskošniji izgled pokazat će vrijeme. I stupići i betonske bubamare, kao i stabla i pješaci osuđeni su na sudjelovanje u ratu za parkirna mjesta kojih je u gradu sve manje, baš kao i stabala - ironije li.

napisao/foto: Pile