Skijanje na Poljudu

24_11_2007
Skijanje na Poljudu

Većinu članova splitskog skijaškog kluba čine rekreativci, no izdvojilo ih se šesnaest, uglavnom djevojaka, koji imaju potencijala, ali i viziju da se svrstaju uz najbolje u državi. Na <strong>susretu</strong> splitskih skijaša Stipe Božić je za 2009. najavio pohod na K2, drugi po veličini vrh Himalaje!

U petak je, još jednu godinu zaredom, u prostorijama poljudskog stadiona održan susret članova Skijaškog kluba Split. Iako broji preko 500 članova, klub je još uvijek relativno nepoznat javnosti. Ljudima je uglavnom nemoguće povezati grad na moru sa pahuljama snijega, a još manje sa mogućnošću, da bi jedan takav grad, mogao imati novu potencijalnu Janicu ili pak Ivicu!


Splitska skijaška bajka



Većinu članova kluba čine rekreativci, no izdvojilo ih se šesnaest, uglavnom djevojaka, koji su pretprošle sezone doskijali do sedamnaestog mjesta, a prošle sezone, unatoč pomanjkanju snijega, popeli su se čak do sedmog mjesta u državi. Potencijala svakako imaju, ali i viziju da se svrstaju uz najbolje u državi!



Ima (l)i u Splitu ekipe kojoj snijeg nije samo grudanje :)


Stipe Božić na K2



Posebna gošća bila je Urška Hrovat, nekada najbolja slovenska slalomašica, koja se u svojoj karijeri čak četrnaest puta popela na pobjednički tron, od toga pet puta u utrkama slaloma za Svjetski kup. Zvijezda večeri bio je ekstremist Davo Karničar, prvi čovjek koji se popeo na sedam najvećih vrhova svih kontinenata, a onda i spustio na jedinstven način - skijama! Ako ćemo nabrajati, 2000. do 2006. godine redom osvaja Mt.Everest (Azija), Mt.Kili-Manjaro (Afrika), Mt.Elbrus (Europa), Mt.Aconcagua (Južna Amerika), Mt.Kosciusco (Australija), Mt.McKinley (Sjeverna Amerika) i konačno Mt.Vinson na nenaseljenoj Antartici. Naravno, u ovakvom društvu, neizostavan gost večeri je i naš Stipe Božić, najuspješniji hrvatski alpinist koji je osvojio 3 najviša vrha. Otkrio nam je da u 2009. planira pohod na K2, drugi po veličini vrh Himalaje!

Susret ispunjen ležernim tonom, zaključen je dodjelom dva para skija sa potpisom legendarnog Ingemara Stenmarka, kojeg mnogi smatraju najboljim alpskim skijašem svih vremena. Skije su otišle na adresu Zlatana Stipišića Gibonnia i Nene Nizića, uz čije će posredstvo novac od prodaje skija, otići za pomoć djeci.

napisala: Jion_mae
foto: S. Marinović, arhiva