Sveti Nikola donosi klizalište

19_11_2007
Sveti Nikola donosi klizalište

Splićani će i ove zime guštati na montažnom klizalištu, ali ovaj put ono neće biti na parkiralištu pokraj “Prime 3” nego, vjerovali ili ne, na “krovu” poslovnog centra <strong>Joker</strong>. Dogovor s poglavarima je da klizalište bude otvoreno 1. prosinca, neka se djeca vesele za Svetoga Nikolu.

Splićani će i ove zime guštati na montažnom klizalištu, ali ovaj put ono neće biti na parkiralištu pokraj “Prime 3” nego, vjerovali ili ne, na “krovu” poslovnog centra “Joker”. Pod zvijezdama ili zimskim suncem. Radosnu vijest za sve ljubitelje pirueta i svih mogućih vrsta akrobacija na ledu potvrdio nam je i vlasnik “Jokera”, poduzetnik Željko Kerum.

Neiskustvo
- Dogovorili smo s predstavnicima Gradskog poglavarstva da klizalište bude otvoreno 1. prosinca i vjerujem da neće biti nikakvih problema s montiranjem klizališta. S obzirom na prijašnja iskustva građana s ledenim klizalištem, očekujem velik broj posjetitelja. Neka se djeca vesele za Svetog Nikolu – kazao nam je Kerum, dodavši kako nema iskustva s klizanjem.
Na naš upit hoćemo li ga vidjeti na klizaljkama, Kerum je spremno odgovorio:
- Ma taman posla, još mi samo fali da u ovim godinama počnem klizati. Nemam ni vrimena za to.
Sasvim očekivano, uz prisutnost sigurnosne službe, bit će tu i ekipa medicinske pomoći za “nedajbože” situacije, no kao i prijašnjih godina svi će se klizati na - vlastitu odgovornost.
Dodajmo kako će klizače svih uzrasta u stopu pratiti i profesionalni treneri.
Za sigurnije klizanje stručnjaci preporučuju rukavice i kapu, ako ne zbog hladnoće, onda zbog ublažavanja eventualnog pada, a djeca neka se opreme i štitnicima za koljena.
Podsjetimo kako je prvo klizalište u Splitu, postavljeno 2005. godine, toliko oduševilo naše sugrađane da mnogobrojni znatiželjnici i ljubitelji leda nisu uspjeli doći na red.
Desetmetarski redovi ljudi gomilali su se tada pred ulazom u šator, čekajući svoj susret s ledenom plohom.
Samo te godine kroz “ledenu bajku” u Ulici Ruđera Boškovića prošlo je više od 20 tisuća građana, što najbolje govori koliki interes vlada za tom jedinstvenom zimskom ponudom magnetske privlačnosti. Građanima ne preostaje ništa drugo nego da se pripreme za piruete pod nebeskim svodom.
Slobodna Dalmacija, Denis Krnić