Na Pjaci baloni, na Rivi jedra

14_11_2007
Na Pjaci baloni, na Rivi jedra

Blagdanskom rasvjetom ukrasit će se više od 25 ulica i trgova u široj gradskoj jezgri, a svijetlit će i ulice na svim ulazima u grad; Domovinskog rata, Vukovarskoj i Poljičkoj cesti.

Da bi Spliti i ove godine božićne i novogodišnje blagdane dočekao u svečanom ruhu, započelo je uređivanje gradskih ulica i trgova prigodnim ukrasima.
Grad će svečarski zasvijetliti uoči blagdana Sv. Nikole, a kako bi ukrašavanje bilo gotovo na vrijeme djelatnici tvrtke RTS, koja je sklopila novi četverogodišnji ugovor o kićenju Splita u vrijeme značajnih manifestacije, već revno postavljaju svijetleće ukrase.
- Prema običaju, blagdanskom rasvjetom ukrasit ćemo preko 25 ulica i trgova u široj gradskoj jezgri, a svijetlit će i ulice na ulazima u grad i to ulica Domovinskog rata, Poljička i Vukovarska.
Novi elementi krasit će Rivu, gdje će na rasvjetnim stupovim s južne strane biti postavljeni ukrasi u obliku jedra te Pjacu na kojoj će zasjati bijeli baloni i girlande isprepletene s plavim žaruljama u led izvedbi.
Novim ukrasima u obliku arkada okitit ćemo Marmontovu ulicu - najavio je Ivan Katić, vlasnik tvrtke RTS, dodajući kako je Grad za “osvježavanje” prigodne rasvjete platio 150 tisuća kuna.

Već viđeno
Već viđeni nakit, odnosno pahuljice, vodopadi, zvona, jelkice i imitacije bora rotirat će se, u odnosu na prošlu godinu, kako bi se izbjeglo ponvaljanje elemenata.
Više se neće ukršavati pročelje Dioklecijanove palače, niti palme na Rivi koje su se nekoć prekrivale svjetlosnim zavjesama. Razlog tome je, kako kaže Ivan Katić, što su navedena mjesta nedavnim uređenjem gradskog dnevnog boravka, posebno osvijetljena.
Velike jelke, za čiju je nabavku zaduženo gradsko poduzeće ‘Parkovi i nasadi’ postavit će se tradicionalno ispred zgrade kazališta, na Pjaci i ispred zgrade Prime na Splitu 3.
Slobodna Dalmacija, Antonija Žaja