Hvidri garaže bez natječaja

13_11_2007
Hvidri garaže bez natječaja

Iako su iz Poglavarstva najavljivali kako će osnovati gradsku tvrtku za upravljanje parkiralištima i garažama, potpisan je aneks ugovora s Hvidrom, pa će ta tvrtka još tri i po godine upravljati ovim unosnim biznisom.

Otvaranjem centra Joker uz zgrade POS-a na Brodarici nastala je velika prometna gužva. Ali, ispod POS-ovih stanova postoji treća etaža garaža koja se uopće ne koristi. Riječ je o prostoru od 125 parkirnih mjesta koji je u vlasništvu Grada, a koji je Poglavarstvo prije dva tjedana predalo na upravljanje Hvidri d.o.o.
- Taj prostor je bio predviđen za parking škvera, ali smo našli zamjensko rješenje tako što smo privremeno Put Supavla pretvorili u dvotračnu cestu, dok se ne izgradi novi parking za škver. Zato smo odlučili Hvidri predati ovaj prostor na Brodarici na upravljanje. Od 125 parkirnih mjesta 50 će biti za pravne osobe koje uzmu pretplatu, 50 za fizičke osobe koje se pretplate, a 25 za one koji bez pretplate budu koristili parking - tvrdi član Poglavarstva za komunalu Ronald Rejo.
Iako je njegov prethodnik na tome mjestu Marijo Lovrinčević pred koju godinu najavio da će Grad nakon isteka ugovora s Hvidrom osnovati gradsko poduzeće za upravljanje parkiralištima i garažama, to se nije dogodilo. Umjesto toga, potpisan je aneks ugovora s Hvidrom, tako da će ta tvrtka još tri i pol godine upravljati gradskim parkiralištima i garažama.
Taj unosni posao je Hvidri Grad ponovno prepustio bez natječaja, a Rejo tvrdi da su ga radije dali braniteljima nego da privatiziraju upravljanje parkinzima.
Što se tiče garaža na Brodarici, direktor Hvidre d.o.o. Ivan Parač nije siguran hoće li one proraditi do Božića.
- Trenutačno primamo predbilježbe od onih koji su zainteresirani za pretplatu. Upravo osmišljavamo način na koji ćemo voditi parkiralište. Moramo instalirati rampu i naplatnu kućicu te dovesti infrastrukturu - tvrdi Parač, koji priznaje kako još ne znaju hoće li će se uvesti nadzor videokamerama.
Slobodna Dalmacija, Sandi Vidulić