Mentalni otpad

13_11_2007
Mentalni otpad

Jedan od najzabavnijih i najpomaknutijih splitskih demo bendova svoju je karijeru počeo davne 2000te. Baza obožavatelja im je u Istri, gdje ih je šokiralo otkriće da se <em>dila</em> njihovim katastrofalno snimljenim demo albumom koji ima <strong>gotovo kultni</strong> status na tamošnjoj pank sceni.

Jedan od najzabavnijih i najpomaknutijih splitskih demo bendova svoju je karijeru počeo davne 2000te, kada je nekolicina prijatelja odlučila uzeti stvar, tj. mikrofone i instrumente, u svoje ruke i postati dio glazbene scene. Prvi i najveći uzor su im bili i ostali Špurijus, a s godinama su širili vidike i otkrili bendove poput Ska-P, NOFX, Elvis Jackson, Retard, Mikrofonija, Operation Ivy, Cigar, Mighty Mighty Bosstones, Toy Dolls i mnoge druge.


Moćna trojka Mentalnog otpada
U proteklih sedam godina dosta se članova izmjenilo u ovom mladom bendu (u jednom se razdoblju njh čak šest guralo na pozornici) , da bi se konačno ustalili na moćnoj trojci – Pero Jerčić na vokalu i gitari, Josip Pavić na vokalu i basu, te Igor Ćurković na bubnjevima.

Igor u elementu

Nastupa je bilo dosta, po Splitu i okolici, ali i po cijeloj Hrvatskoj, a baza obožavatelja im je u Istri, gdje ih je šokiralo otkriće da se dila njihovim katastrofalno snimljenim demo albumom koji ima gotovo kultni status na tamošnjoj pank sceni.

Putovanje na jedan od brojnih nastupa

Do sada su svirali kao predgrupa veličinama poput Six Pack, Debeli precjednik, Mikrofonija, a 1.12. ih u Osijeku čeka svirka sa srpskim Samostalnim referentima.

Planovi za budućnost uključuju snimanje poštenog demo-a, hrpe novih pjesama, mnogo, mnogo svirke, a sve će to morati pričekati Perin povratak iz Amerike gdje odlazi na stručnu praksu kao apsolvent FESB-a. U međuvremenu će se Igor i Josip posvetiti svojim studentskim obavezama u Zagrebu, ali sigurno neće proći dugo prije nego što se ponovo čuje za još jedan energičan, izvrstran koncert Mentalnog otpada.

www.myspace.com/mentalniotpad

napisala: KMaja