Knjige napadaju!

09_11_2007
Knjige napadaju!

Kako je i planirano, Split će u 2008. godinu ući sa novim, suvremeno opremljenim središnjim odjelom gradske <strong>knjižnice</strong> - završni radovi traju do sitnih noćnih sati. Knjige naviru i na Brodarici, Ravnim njivama, Žrnovnici te u novoj zgradi Sveučilišne knjižnice.

Kako je i planirano, Split će u 2008. godinu ući sa suvremeno opremljenim središnjim odjelom gradske knjižnice. Nakon sramotnih deset godina izgnanstva knjige će iz kutija ponovno doći na police, na dohvat čitateljima. Na više od 3 tisuće kvadrata, osim mjesta za 80 tisuća naslova, bit će i čitaonica, dječja igraonica, multimedijalna prostorija, informatička učionica…
Nikada raskošniji središnji odjel Gradske knjižnice

Derutna zgrada Depadanse temeljito je obnovljena te zajedno s okolišem dovedena do savršenstva. Ovo bi mogao biti jedan od rijetkih splitskih projekata "bez repova".

Završni radovi traju do sitnih noćnih sati (petak, 00:30)

Naravno da "uvik može bolje", zato će se do kraja godine otvoriti i područna odjeljenja knjižnice u POSovoj zgradi na Brodarici, na Ravnim njivama i u Žrnovnici. Još bolje? Početkom 2008. fakultetima na Visokoj pridružit će se i nova zgrada Sveučilišne knjižnice.
Neobična nova zgrada Sveučilišne knjižnice

Dok je središnji odjel s kartonskih kutija došao na 3 tisuće kvadrata, Sveučilišna knjižnica će svoju površinu povećati "samo" 5-6 puta. Knjiga će se konačno i u Splitu osjećati kako kod kuće! :)
napisao/foto: Pile