Split dobio veći proračun

07_11_2007
Split dobio veći proračun

Proračun Grada, nakon što su gradski vijećnici većinom glasova usvojili prijedlog rebalansa proračuna, veći je za gotovo 22 milijuna kuna, te sada iznosi 854 milijuna kuna.

Proračun Grada, nakon što su gradski vijećnici većinom glasova usvojili prijedlog rebalansa proračuna, veći je za gotovo 22 milijuna kuna, te sada iznosi 854 milijuna kuna.

Razlozi za povećanje proračuna već su ostvareni, iznio je član Poglavarstva za proračun i financije, Jurica Jurišić, a najveće je povećanje u resoru kulture.

Za završetak radova na Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Galeriji umjetnina i Domu mladih osigurano je dodatnih 22 milijuna kuna, a za 20 milijuna kuna povećani su rashodi resora sporta i to zbog pripreme izgradnje dvorane u Lori. 2,5 milijuna kuna, koje je odobrila Vlada za sanaciju Vile Dalmacije, također su bili razlog za rebalans proračuna.

Najdužu raspravu gradskih vijećnika izazvao je podatak da je Grad dužan tvrtki Cestar gotovo 20 milijuna kuna zateznih kamata.

Vijećnik LVM, Silvano Bralić upozorio je na uvjete pod kojima Cestar dobiva poslove na održavanju gradskih cesta, tvrdeći kako kao monopolist kojemu su poslovi osigurani na rok od četiri godine, još ima drskosti tužiti Grad.

HČSP-ovac Luka Podrug kao krivca prozvao je tadašnjega člana Poglavarstva za financije, Joška Dvornika, a vijećnica Hrvatskog bloka Ljubica Vrdoljak dala je prijedlog da se iznađe kompromisno rješenje za probleme nastale zbog nereda u plaćanju.

HSP-ovac Milijan Sesar bio je nezadovoljan time što se u rebalansiranom Proračunu nisu osigurala sredstva za zaštitare u osnovnim školama. "Prvo smo osvijetlili okoliš svih splitskih osnovnih škola, a uz videonadzor zaštitari će izlaziti na teren prema potrebi." rekao je član Poglavarstva za prosvjetu, sport i tehničku kulturu, Ivan Veštić

SDP-ovi vijećnici tvrdili su kako se buduća višenamjenska dvorana u Lori gradi na uštrb splitskog sporta, kao i da će se kvadrat Muzeja sporta na splitskim Gripama platiti 10 tisuća kuna.

"Splitski sport zbog toga nije dobio manje.", ustvrdio je gradonačelnik Kuret, dodavši kako Splitski savez sportova dobiva 400 tisuća kuna više, a Javna ustanova "Sportski objekti" dodatnih 4 milijuna kuna.
Radio Dalmacija