Za koga, što i zašto?

03_11_2007
Za koga, što i zašto?

Milijuni kuna su već potrošeni, plakati već danima okupiraju gradske ulice, a od subote je predizborna kampanja postala i službena. Sa željom da naučite i razjasnite kako, za što i zašto <strong>glasujete</strong>, priredili smo rubriku <a href="http://split.com.hr/zona/hr/news/parlamentarni-izbori">Izbori 2007 </a>;)

Na izborima se natječe 3586 kandidata, 1440 osoba manje od izbora 2003. Među kandidatima za saborske fotelje je 70% muškaraca i 30% žena. Najmlađi kandidat je rođen 1989., a najstarija je kandidatkinja rođena 1918. godine. Prosjek godina starosti kandidata je 43,4.

Milijuni kuna su već potrošeni, plakati već danima okupiraju gradske ulice, a od subote je predizborna kampanja postala i službena i trajat će do petka, 24. studenog, u ponoć kada počinje izborna šutnja koja će potrajati do kraja izbornog dana, u nedjelju u 19 sati.



Jeste li dobili na svoju adresu izvadak iz popisa birača? Velika je vjerojatnost da žugate kako vam je nacionalnost upisana kao nepoznata. Jel' tako? :) Ako ste mijenjali prebivalište nakon 2002. godine, ili ste postali punoljetni, vrlo je vjerojatno da podatak o nacionalnosti nije upisan, jer se od 2002. godine podatak o nacionalnosti više ne vodi kao službeni podatak pa vas za taj podatak nitko nije ni pitao. Provjeru te izmjenu, odnosno ispravak netočnog upisa ili dopunu nepotpunog upisa možete obaviti tijekom cijele godine, a za ove izbore imate vremena do 10. studenog.

Slušajte, gledajte, prisjećajte se, razmišljajte i u nedjelju 25. studenog izađite na izbore – "Iskoristite svoje pravo glasa. Odlučite sami o tome, tko će i na temelju kakve politike preuzeti kormilo hrvatske vlade u naredne četiri godine"

Sa željom da naučite i razjasnite kako, za što i zašto glasujete, priredili smo rubriku Izbori 2007 ;)