Loudermind

27_11_2007
Loudermind

Rijetko se koji bend, poput njih, na nastupima oslanja isključivo na autorske pjesme, koje su već našle put do <strong>publike</strong>. Njihova pjesma <em>So close</em> postigla je visoko četvrto mjesto na webu gdje se predstavljaju mlade nade hrvatske scene.

Obožavatelji alternativnog rocka koji je u velikoj mjeri koketirao sa grungeom zacijelo su već čuli za splitski bend Loudermind, a ako nisu, svakako bi trebali. Rijetko se koji bend, poput njih, na nastupima oslanja isključivo na autorske pjesme, koje su već našle put do publike. Sa jakim utjecajem QOTSA, Nirvane, Muse, Foo Fightersa, Smashing Pumpkinsa i sličnih bendova, momci će energično otprašiti svaki koncert, bilo to na gitarijadi ili kao predgrupa za LET3.


Loudermind kao predgrupa za LET3 u O'Hari
Loudermind čine tri člana: Joško Filipović na vokalu i gitari, Luka Gržan na basu i Jure Vitaić na bubnjevima. Temelji za bend su udareni prije nešto više od dvije godine na upokojenim Jack In The Box sa kojima je Joško već bio ostvario nekoliko zapaženih koncerata u Splitu.

Za svojeg djelovanja, Loudermind su odsvirali preko deset koncerata, najviše u Splitu, ali i u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Korčuli. Svirki bi bilo vjerojatno i više da se ne radi o mladim momcima koji, uz bend, imaju i svakodnevne obaveze poput pohađanja predavanja, polaganja ispita te ostalih poslova.

Loudermind: Jure Vitaić, Joško Filipović i Luka Gržan

Što se tiče prezentacije svojeg dosadašnjag rada, tu im se uistinu ne može prigovoriti – imaju svoju web stranicu, Myspace i još nekoliko sličnih siteova. Njihova pjesma So Close postigla je visoko četvrto mjesto na  demobands.com, webu na kojem se predstavljaju mlade nade hrvatske scene.

Do sada su već snimili demo na kojemu su se našle četiri pjesme (doduše, snimljen je sa starim basistom), a u pripremi je, kada vrijeme i obaveze dopuste (a po procjenama bi to trebalo biti do kraja prosinca), i nešto konkretnije izdanje koje će sadržavati deset pjesama snimljenih u studiju. Do tada, možete se potruditi uhvatiti ih uživo, i provjeriti što imaju reći na linkovima:

www.loudermind.com
www.myspace.com/loudermind

Volite li energični alternativni rock sa primjesama grungea i stonera, ovo bi mogao biti vaš novi najdraži bend :)

napisala: KMaja
foto: Loudermind