Strip buvljak

30_10_2007
Strip buvljak

U sklopu izložbe "splitcomic - stoljeće splitskog stripa" u subotu, 10.11. u Domu mladih organizirat će se strip buvljak. Odabir sedamnaest autora i postav <strong>izložbe </strong>potpisuje povjesničar umjetnosti i poznavatelja stripa Zlatko Gall.

U organizaciji Multimedijalnog kulturnog centra Split u galeriji Doma mladih od 8. studenog do 6. prosinca moći će se pogledati izložba "splitcomic - stoljeće splitskog stripa". Odabir sedamnaest autora i postav izložbe potpisuje povjesničar umjetnosti i poznavatelja stripa Zlatko Gall. Pregled scene je započet radovima crtača i karikaturiste Angjela Uvodića. Poslijeratnu generaciju predstavljaju Zdenko Svirčić i Frane Gotovac, a potom slijede Joško Marušić, Alem Ćurin, Boro Pavlović, Boris Talijančić, Nikola Listeš, Siniša Ercegovac, Damir Žitko, Damir Ercegović, Sonja Gašperov, Branko Ricov, Vinko Barić, Ladan Mehić, Ante Madunić i Hanja Grgičević. Izložba je otvorena svaki dan osim nedjelje, od 10 do 13 sati i od 17 do 21 sat.

Amfiteatar Doma mladih ugostit će stripomane (foto: Z.Vinčić)

U subotu, 10. studenog,  od 10 do 13 sati u amfiteatru Doma mladih bit će organiziran i strip buvljak, a kako bi se rezerviralo dovoljno mjesta za sve vlasnike stripova zainteresirane za njihovu prodaju ili razmjenu, MKC Split poziva na ranije predbilježbe u tajništvo na broj telefona 021/537 449.