Otvara se Broadway

24_10_2007
Otvara se Broadway

U sklopu velikog poslovno prodajnog Centra Joker, na splitskoj Brodarici, svoja vrata danas otvara novi multiplex Broadway kina. Lanac kina u hrvatskom vlasništvu ideju o splitskoj lokaciji sprema već šest godina.

U sklopu velikog poslovno prodajnog Centra Joker, na splitskoj Brodarici, svoja vrata danas otvara novi multiplex Broadway kina.

Lanac kina u hrvatskom vlasništvu ideju o splitskoj lokaciji sprema već šest godina, kaže direktor tvrtke ISSA KINA iz Zagreba, Gvozdan Vidović.

Multiplex će se prostirati na više od dvije i pol tisuće kvadratnih metara, s pet kino dvorana i kapacitetom većim od 800 sjedala.

Najmanja dvorana ima do stotinjak sjedala, a najveća preko 230 i obogaćene su najboljom tehnologijom i prvim digitalnim projektorom na hrvatskim prostorima. To je nova generacija tehnologije prikazivanja filmova u kino dvoranama.

Sve dvorane će biti prilagođene osobama sa invaliditetom, kojima će se olakšati pristup. Splitskoj publici Vidović najavljuje uživanje u filmovima u najudobnijim foteljama, sa pogledom na wall to wall kino platna. Tradicionalno, tu su neizostavna ljubavna sjedala, candy bar i prostori za prezentaciju.

Dnevno će biti prikazano minimalno 5 do 30 –ak projekcija.

Ulaznice će biti na nivou onih u Zagrebu, u rasponu od 20 do 29 kuna, a unutarnji parking besplatan za tri sata. Karte se mogu rezervirati telefonom i preko Interneta.

Posljednje kino izgrađeno u Splitu je kino Central, davne 1963 godine, dakle prije više od 43 godine. Nakon početne euforije, tradicionalnim kinima u Hrvatskoj posljednjih godina ne cvjetaju ruže. Upitan za komentar o računici broja posjetitelja, Vidović kaže kako očekuju da će potaknuti Splićane da češće dolaze u kina.

Posebno iznenađenje Vidović najavljuje za četvrtak, 25.10. Dan nakon svečanog otvorenja građanima Splita Broadway kina i Kerum daruju besplatan dan, drugim riječima, sve kino projekcije besplatne su za sve posjetitelje, a na programu će se naći tridesetak najvećih hitova odigranih u proteklom razdoblju.
Radio Dalmacija