STOP Balaševiću

22_10_2007
STOP Balaševiću

Band je "pokušao" završiti koncert baš onako kako to Đole radi na svojim nastupima, pjesmom <em>Odlazi cirkus</em>, no neumorna publika željela je čuti još. Nije se moglo sakriti <strong>zadovoljstvo</strong> koje je ovaj novosadski bend priredio Splitu, već pomalo željnom Đoletovog spektakla.<font color="#ff0000">+2. priča</h3>

Ljubitelijma Đoletove glazbe sigurno nije nepoznato da postoji nekoliko tribute bendova koji sviraju njegove najveće hitove. Jedan od njih Balašević tribute bend Remorker preksinoć je održao koncert u splitskom klubu STOP.

Iako je početak koncerta najavljen za 22 sata klub je tek tada otvorio svoja vrata nestrpljivoj publici. I malo, pomalo za nepunih sat vremena uz dobru glazbu, ćakulu i koje piće za zagrijavanje Splićani su dočekali početak programa.

Ex yu Rock zagrijao je atmosferu

Na sveopće oduševljenje prisutnih predgrupa Ex Yu Rock otvorila je večer uspješnicom rock grupe Leb i sol - Kao Kakao, nanizavši zatim hitove velikana Yu scene : Bajage, Bijelog dugmeta, Azre i Partibrejkersa. Nakon uspješno odrađene svirke frontman Ex Yu Rocka polako  je uveo publiku  u nastup dugoočekivanih Remorkera tako što je počeo izvoditi Balaševićevu pjesmu po kojoj je nazvan istoimeni album Devedesete, te mu se bend lagano pridružio na pozornici.

Pjevač Remorkera obratio se publici s nekoliko riječi zahvale na ugodnom dočeku, a tada je bend zapalio atmosferu odličnim izborom pjesama praćenih ovacijama publike. Publika je skandirala aludirajući na veliki Đoletov hit Devojka sa čardaš nogama , te je na prve zvuke violine, koja je dala naslutiti da će im bend upravo tada ispuniti želju, nastala prava euforija među publikom.

I staro i mlado zanjihano Balaševim hitovima

Među okupljenima bilo je starih i mladih, no svi su izgledali kao jedna velika obitelj nakon što su se zagrlili na prve taktove najpoznatijih Balaševićevih balada među kojima su: Prva ljubav, Neki novi klinci i Olivera.

Nakon višesatne svirke band je "pokušao" završiti koncert baš onako kako to Đole radi na svojim nastupima, pjesmom Odlazi cirkus, no neumorna publika željela je čuti još koji hit svog idola, pa su se tako i Remorkeri vratili na bis.

Oduševljena publika

Kao što devedesteih niti jedan Đoletov koncert nije prošao bez splitskih optimista, tako nije ni ovaj jučerašnji, tribute koncert. Na licima istinskih poznavatelja i ljubitelja Balaševićeve glazbe, kao i na licima mlađih generacija, nije se moglo sakriti zadovoljstvo koje je ovaj novosadski bend priredio Splitu, već pomalo željnom Đoletovog spektakla.

napisala: Pionirka
foto: Zoran Vinčić



Evo i drugog, ne baš različitog viđenja, al' da ne bacimo u škovace zato jer je kasnije stiglo na mail :)

Remorker je ovog vikenda, 20.10. uplovio u splitsku luku, točnije do FESB-a na brucošijadu u klubu Stop. Ne namjeravam pisati ni o kakvim problemima, dekanu ni onome što se može pročitati u novinama. Govorit ću samo o lijepim stvarima, o muzici koja nas je potakla da subotu navečer, unatoč buri koja je nešto jače pokazala zube, provedemo izvan toplih domova.

Zagrijavanej na zidiću

Ono što svi znamo je to da je Đorđe Balašević nezamjenjiv i svakoga tko se usudi pjevati njegove pjesme treba poslušati, bar zbog hrabrosti ako ni zbog čega drugog. I poslušali su ljudi Remorker... I zavoljeli ga... U subotu sam shvatila i zašto. Vjerujem da su mnogi od nas krenuli pomalo skeptični i znam da se taj osjećaj izgubio s prvim zvucima violine...

Đole je za sve generacije

Nisam baš vješta u procjenjivanju, ali Stop je bio gotovo pun, mada su mnogi žugali zbog cijene karte, ali bar su cijene pića bile pristojne. Prosjek godina u publici dosta nizak, što je divno, jer znači da Đoletov lik i djelo još žive i prenose se. Usprkos lošem razglasu, momci su se potrudili. Publika je na početku bila sramežljiva, no Devojka sa čardaš nogama podigla je atmosferu i držala je visoko do samog kraja. Redale su se poznate i manje poznate pjesme, a ekipa je vrištala u deliriju. Momci s bine su se osobito dopali Splićankama koje su brzo odabrale za koga bi se udale :)

Na kraju višesatne svirke Remorkeri su se vraćali nekoliko puta, a posjetitelji pokazali zašto je mnogima upravo splitska publika najdraža. Koncert su završili s Odlazi cirkus, a nama ostavili uspomene na veselje što su donijeli u naš mali grad.

napisala: Zrinka
foto: Jion_mae

album u fotogaleriji