Maraton mališa

21_10_2007
Maraton mališa

Djeca predškolske dobi protrčala su na Starom placu stazom dugom 42 metra kako bi ukazala na problem zapuštenih vrtića. Akciji su se odazvale tvrtke "Slobodna Dalmacija" i "Pliva".

U humanitarnoj akciji "Za svoje dite, Splite" jučer je na Starom placu, trčući Baby maraton, sudjelovalo više od petsto djece predškolske dobi, polaznika ustanova dječjih vrtića "Grigor Vitez", "Radost", "Cvit Mediterana" i "Marjan".
Najmlađe maratonke i maratonci protrčali su 42 metra dugačkom stazom kako bi ukazali na problem zapuštenih dječjih vrtića i potaknuli građane te tvrtke u Splitu da im pomognu stvarati grad po mjeri djece. Svako je dijete za sudjelovanje u utrci pronašlo sponzora, koji je simboličnom donacijom od 50 kuna akciji „Za svoje dite, Splite" izravno uložio u stvaranje novih mogućnosti za bolji život mališana.
Program manifestacije vodio je Jakša Matošić, a da ne bi nedostajalo veselja i pjesme potrudili su se dječji zbor "Srdelice", dječja plesna skupina "Sedmi vjetar" i Splitske mažoretkinje. Svi maratonci i maratonke su za sudjelovanje u utrci nagrađeni medaljama.
Hvale vrijednoj akciji velikodušno su se odazvali i tvrtka "Pliva" te "Slobodna Dalmacija" donirajući 80 tisuća kuna uz pomoć kojih će se urediti dječji vrtić "Mimoza". Akciju "Za svoje dite, Splite" je 2006. godine pokrenuo UNICEF zajedno s Gradom Splitom, a od dosad prikupljenog novca uređena su dvorišta dječjih vrtića "Šareni svijet", "Mali princ" i "Ružmarin". Za vrtiće "Mandalina" i "Ciciban" su nabavljeni potrebni rekviziti.
Ovogodišnji Baby maraton je organiziran u suradnji sa Savezom školskih športskih društava Splita te odgojiteljicama i ravnateljicama gradskih vrtića. Medijski partneri u akciji su "Europlakat", "Slobodna Dalmacija" i "Radio Dalmacija", vodu za djecu osigurala je Studena, a kapice "Ciciban".
Slobodna Dalmacija, A. Žaja