’Jokeru’ šepava dozvola

13_10_2007
’Jokeru’ šepava dozvola

Još traju intenzivni radovi na fasadi, višim etažama i krovu, dok u podzemnoj garaži još nisu dovršeni svi izlazi s protupožarnim vratima, sa stropa vise elektroinstalacije...

Iako je novootvoreni poslovni centar poduzetnika Željka Keruma dobio uporabnu dozvolu od splitskog Ureda državne uprave, u "Jokeru" još traju intenzivni radovi na fasadi, višim etažama i krovu, dok u podzemnoj garaži još nisu dovršeni svi izlazi s protupožarnim vratima, sa stropa vise elektroinstalacije, a radnici se, unatoč montiranom protupožarnom sustavu s prskalicama, na očigled prolaznika koriste plamenom aparata za autogeno zavarivanje.

Naknadna dozvola

Naknadno dobivena uporabna dozvola ne odnosi se na cijeli objekt, već isključuje desetak neuređenih poslovnih prostora i Broadwayeve kinodvorane. U Odsjeku za graditeljstvo Ureda državne uprave, koji je izdao dozvolu, doznajemo da su tijekom tehničkog pregleda uočeni i drugi nedostaci, pa je investitoru dan jednomjesečni rok za njihovo uklanjanje.
Na otvaranju i prvih dana nakon otvaranja, građani su uočili da ne radi klimatizacija i ventilacija, ali je taj problem uskoro riješen.
No u Odsjeku nam nisu htjeli usmeno odgovoriti o kojim se još nedostacima radi, pa nismo mogli doznati ni pod kojim je uvjetima izdana uporabna dozvola za podzemnu garažu, iako svi ulazi s protupožarnim vratima, kojima je povezana s ostatkom objekta, još nisu uređeni, a upitno je funkcionira li protupožarni sustav. Pokušali smo nešto više doznati od Protupožarne inspekcije MUP-a, koja je kao dio komisije pri tehničkom pregledu zadužena za taj dio instalacija, no oni su nas uputili natrag na Ured državne uprave, kojem su za potrebe uporabne dozvole predali svoje izvješće, "s negativnim i pozitivnim primjedbama".
Slobodna Dalmacija, Nikola Bajto