Banovina kupuje socijalne stanove

13_10_2007
Banovina kupuje socijalne stanove

Za socijalne stanove predviđeno je 7,5 milijuna kuna godišnje do 2009. Na prošlom natječaju za kupnju nije bilo ponuda prodavatelja, a u Banovini se nadaju da će ih sada biti.

Grad Split izdvojit će ove godine 7,5 milijuna kuna za kupnju 19 stanova, ukupne površine oko 800 metara četvornih, socijalno ugroženim obiteljima, koje će ih dobiti u najam prema važećoj Konačnoj listi reda prvenstva.
Prema riječima Slavice Radić, članice Poglavarstva zadužene za gradsku imovinu, Grad planira kupiti dva stana od 70 kvadrata, po pet stanova površine 65 i 40 kvadrata, tri stana od 50 kvadrata i dvije garsonijere. Također, planira se i kupnja dva stana potpuno opremljena i prilagođena invalidima.
— Trogodišnjim planom proračuna Grada za razdoblje od 2007. do 2009. godine predviđeno je 7,5 milijuna kuna godišnje za nabavu stanova socijalno ugroženim građanima. Uz pretpostavljenu cijenu od dvije tisuće eura po metru četvornom, za sada planiramo kupiti 19 stanova na području grada — kazuje Radić. Podsjetimo, na prijašnjem natječaju za kupnju socijalnih stanova, sredinom ove godine, nije pristigla niti jedna ponuda, te su gradski oci odlučili ponoviti natječaj kako bi se napokon stambeno zbrinuli socijalno najugroženiji građani.
Slobodna Dalmacija, Leo Kovačić