Retro uz Indexe

09_10_2007
Retro uz Indexe

"Predaj se srce", "Da sam ja netko", "Bacila je sve niz rijeku", "Žute dunje", "Ti si mi bila naj, naj"..... samo su neki od hitova koje je publika te večeri pjevala dva sata bez prestanka. Jedna večer nije bila dovoljno za sve <strong>uspješnice</strong> Indexa.

Nedjeljni koncert "Indexi i prijatelji: Da sam ja netko" na Gripama okupio je preko 2 tisuće poklonika kultnog sarajevskog benda.

Uz Indexe koji su se ponovno okupili oko projekta kojeg je zamislio Tomislav Kašljević iz zagrebačke produkcijske kuće Haarlem, ujedno i glavni producent koncerta, besmrtne hitove Indexa pjevali su: Tony Cetinski, Neno Belan, sve popularniji Leo, Aki Rahimovski, Dado Topić, Halid Bešlić, Zorica Kondža, Tifa i makedonska zvijezda Kaliopi, te domaća zvijezda Giuliano. Novookupljene Indexe tvore članovi iz starih postava Indexa bubnjar Peco Petej, bas gitarist Fadil Redžić, bubnjar Miroslav Šaranović, te također klavijaturisti Neno Jurin, Sinan Alimanović, Ranko Rihtman, Enco Lesić i Kornelije Kovač. Vrhunskoj ekipi priključili su se i Zoran Redžić, brat Indexovca Fadila Redžića i nekadašnji bas gitarist Bijelog Dugmeta, Zlatan Redžić, sin Fadila Redžića koji je baš kao i otac prvorazredni basist, te konačno i Vernes Ljuštaku, na gitari.

"Predaj se srce", "Da sam ja netko", "Bacila je sve niz rijeku", "Žute dunje", "Ti si mi bila naj, naj"..... samo su neki od hitova koje je publika te večeri pjevala dva sata bez prestanka. Jedna večer nije bila dovoljna za sve uspješnice Indexa. Mladen Vojčić - Tifa, Aki Rahimovski i Dado Topić na koncertu su zapjevali "Pjesmu o Davoru" posvećenu preminulom pjevaču benda, a nakon što je Tony otpjevao himnu "Da sam ja netko", svi pjevači su na bini za kraj koncerta zajedno zapjevali evergreen "Svijet u kojem živim".
Split je nakon Zagreba drugi grad u kojem se održao koncert u čast legandarnim Indexima, a nakon Splita, kompletna postava pjevača i glazbenika otputovala je u Ljubljanu gdje se 09.10. koncert održava u Cankarjevom domu. Potom odlaze za Novi Sad gdje će hommage Indexima biti održan 11.10. u Dvorani Spens i konačno stižu u Beograd, 14.10., gdje se očekuje spektakl u Sava centru.

napisala: Kodi