Daske su bolje od trave

08_10_2007
Daske su bolje od trave

Ulaznica za najlošiji pogled na (kao) najbolju nogometnu utakmicu dođe 50kn i sami sebi pravdate taj iznos premijerom na zelenoj pozornici koja se više nikada neće ponoviti. Možda je pametnija investicija u ulaznicu za kvalitetno izvedenu <strong>kazališnu</strong> predstavu.

Od utorka kreće nova kazališna sezona slitskog HNK. Pravi kazalištoljupci već su uzeli pretplatu, a manje zainteresiranima, lijenima ili neodlučnima preostaje biranje i kalkuliranje. Cijena ulaznice za najlošiji pogled na (kao) najbolju nogometnu utakmicu dođe 50kn i sami sebi pravdate taj iznos premijerom na zelenoj pozornici koja se više nikada neće ponoviti. Ipak, možda je pametnija investicija u ulaznicu za kvalitetno izvedenu kazališnu predstavu za koju ćete izdvojiti otprilike isto, ako ne i manje sa studenstkim i drugim popustima.


Možete vi već u utorak otići na koncert Splitskog komornog orkestra, ali vjerojatno je na .portalu više zainteresiranih da četvrtak navečer učine sadržajnijim premijerom drame Poloneza Oginskoga. Ruski dramatičar Nikolaj Koljada pozabavio se sveprisutnom problematikom tranzicijskog društva, prijelaza iz jednog sustava mišljenja u drugi. Stanarsko pravo, boljka svih naših tranzicija, postaje upitnim za skupinu bivših djelatnika u bivšoj službi bivšega sovjetskog dužnosnika, kada se njegova kći vrati iz Amerike. S njom je i američki prijatelj, transvestit...


U ovom mjesecu odigrat će se još i hvaljene drame Francuzica, Ćelava pjevačica, Ujak Vanja i Bez trećeg, glazbena drama Billie Holiday, balet Romeo i Julija te Thompsonom u svakom kutku Domovine popularizirana opera Ero s onoga svijeta. I, to nije sve... :)

repertoar za listopad