Velikom bitkom na Dinamo

07_10_2007
Velikom bitkom na Dinamo

U teoriji oni jesu umorni, u četvrtak navečer su igrali produžetke, ali su veseli i puni elana. Ja se nadam da će osjetiti umor da nama bude lakše, ali se u to ne smijemo pouzdati. I mi imamo adute.

Nogometaši Hajduka igraju večeras protiv Dinama derbi utakmicu 11. kola Hrvatske lige.
- Očekujem veliku bitku! - gromko je najavio Hajdukov trener Sergije Krešić.
Pomalo je iskočio iz svog umirujućeg načina najave, ponukala ga je lavina pitanja jer danas u Poljudu ne gostuje bilo tko, nego Dinamo, slavom ovjenčani uspješnik iz amsterdamske Arene.
- Dinamo je uradio veliku stvar za hrvatski nogomet, očekujem da će osvojiti još bodova kako bi se naš nogomet uzdigao iz donjeg doma UEFA ljestvice koja s tim bodovima pravi ranking na kraju svake sezone. Protiv Ajaxa su ostavili doista izvanredan dojam - kaže Krešić.
Koliko su umorni i što će presuditi večerašnji sudar?
- U teoriji oni jesu umorni, u četvrtak navečer su igrali produžetke, ali su veseli i puni elana. Ja se nadam da će osjetiti umor da nama bude lakše, ali se u to ne smijemo pouzdati. Mi imamo svoje adute. U derbijima nikad ne presuđuje isto i nije to baš tako lako predvidljivo. Presudi detalj...
Mislite li da će presuditi Modrić i kako ga čuvati, onemogućiti?
- Trebali bismo se pobrinuti da se ne razmaše. Ali, to je lakše i ljepše reći nego postići. Modrić je jedan od najboljih igrača trenutačno u Europi. Dinamo je u velikoj formi, a mi moramo iskazati barem dio svojih mogućnosti. Uvjeren sam da napredujemo u trkačkoj moći i da ćemo biti agresivni. Mi smo hajduk, na nama je uvijek imperativ pobjede, posebno kad igramo kući, u Splitu!
To se dosad nije pokazivalo?
- Bit ćemo jači, kompletniji, neki se igrači vraćaju... Vidim svoje igrače vrlo željne igre i dokazivanja. I njima je puna kapa poraza.
Hoće li vas Dinamo možda potcijeniti?
- Kamo sreće, to bi bilo dobro za nas. Ali, znaju i oni tko je Hajduk, u ovakvim utakmicama nema potcjenjivanja.
Karantena je ordinirana već zarana subotom?
- Da budemo zajedno, koncentrirani. Da izbjegnemo gužvu i zivkanje za karte. Siguran sam da će stadion biti ispunjen i da će navijači biti uz nas. Pokazali su to dosad stotinama, tisućama puta, pa će tako biti i danas - rekao je Krešić.
Slobodna Dalmacija, Slaven Alfirević